چطور رب کیوی را بدون تلخی و با ماندگاری زیاد درست کنیم؟
به گزارش مجله شهبازی، رب کیوی یک چاشنی کمتر شناخته شده اما بسیار خوشمزه است که موارد مصرف بسیاری در آشپزی ایرانی و بین المللی دارد. این رب خوشمزه را با مواد اولیه بسیار کم و به راحتی در خانه می توانید تهیه کنید؛ فقط کافی است چند نکته ساده را رعایت کنید. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه رب کیوی به همراه فوت و فن های پخت و تهیه آن خواهیم پرداخت.
مواد لازم برای تهیه رب کیوی
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
کیوی | 1 کیلوگرم |
شکر | به اندازه لازم |
مدت زمان لازم برای تهیه رب کیوی: 1 ساعت
مراحل طرز تهیه رب کیوی خانگی
رب کیوی به علت استفاده از میوه کیوی در تهیه آن و یک خوراکی مقوی است که حاوی مقادیر زیادی ویتامین سی، فیبر و آنتی اکسیدان است.
مرحله اول: کیوی را برای رب آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه رب کیوی، یک کیلوگرم کیوی رسیده را بشویید. سپس کیوی ها آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آنها خارج گردد و بعد با یک چاقوی تیز پوست کیوی را به نحوی که به گوشت آن آسیب نرسد جدا کنید.
کیوی های پوست کنده شده را به وسیله چاقو به چند قطعه کوچک تقسیم کنید یا آن را چهارقاچ کنید. هر چقدر قطعات کیوی کوچکتر باشد راحت تر و سریع تر می پزند.
مرحله دوم: کیوی را بپزید
در ادامه، بعد از آنکه تمام کیوی ها را برش زدید در یک قابلمه با سایز مناسب بریزید. اندازهی آب فقط به مقدار ای که کیوی ها روی حرارت ته نگیرند به آن اضافه کنید. قابلمه حاوی کیوی و آب را روی حرارت میانه قرار دهید. حدود 15 دقیقه زمان بدهید تا کیوی ها نرم شوند. در این مدت کیوی ها را به طور مداوم هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله سوم: کیوی را پوره کنید
برای تهیه رب کیوی، ضروری است تا کیو را به شکل پوره در آورید. بعد از اینکه از پختن و نرم شدن کیوی های مطمئن شدید آنها را از روی حرارت بردارید. سپس با یاری گوشتکوب برقی یا میکسر آن را به شکل پوره در آورید. در این مرحله از گوشتکوب دستی یا حتی چنگال نیز برای له کردن و پوره کردن کیوی ها می توانید بهره ببرید.
مرحله چهارم: پوره کیوی را روی حرارت قرار دهید
در ادامه به پوره کیوی اندازهی شکر مطابق با ذائقه خود اضافه کنید تا کمی تیزی طعم کیوی را بگیرد. کیوی پوره شده را به همراه یک قابلمه روی حرارت قرار دهید. در این مرحله از درست کردن رب کیوی، باید حرارت روی حالت کاملا ملایم قرار گیرد. برای اطمینان می توانید از یک شعله پخش کن نیز بهره ببرید.
پوره کیوی را باید به مدت چهل دقیقه روی حرارت قرار دهید تا کاملا غلیظ گردد. در این مدت به طور مدام آن را هم بزنید تا ته نگیرد و نسوزد.
شما می توانید برای تهیه شکر به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله آخر: رب کیوی را نگهداری و مصرف کنید
بعد از چهل دقیقه و زمانی که پوره کیوی کاملا غلظت رب را پیدا کرد (مثل) آن را از روی حرارت بردارید. رب کیوی را در دمای اتاق قرار دهید تا کمی خنک گردد. سپس آن را در ظرف های شیشه ای درب دار خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
رب کیوی در چه غذاهایی استفاده می گردد؟
شاید مهم ترین سوال در طرز تهیه رب با میوه کیوی این سوال باشد که این چاشنی را در چه غذاهایی می توان استفاده کرد. از رب کیوی خوشمزه و خوش طعم در پخت ، و خوراک گوشت می توان استفاده کرد.
از آنجایی که این رب طعمی ترش و شیرین دارد در تهیه انواع پودینگ و تارت ها نیز می توان استفاده کرد. اگر رب کیوی را به صورت ترش تهیه کنید می توانید از آن به جای رب انار () نیز بهره ببرید. این چاشنی بعلاوه مکمل خوبی با رب گوجه فرنگی در تهیه انواع غذاها است.
شما می توانید انواع را از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی بخرید.
نکات مهم در طرز تهیه رب کیوی به روش نو
- حتما از کیوی های رسیده و سالم بهره ببرید. کیوی های پلاسیده، لهیده و خراب رب کیوی را بد طعم و تلخ می نمایند.
- در تهیه رب کیوی شکیبا باشید و اجازه دهید رب روی حرارت ملایم کاملا به غلظت بیفتد. در تهیه این چاشنی هرگز حرارت را زیاد نکنید.
- غلظت مورد نظر در تهیه این چاشنی، همان غلظت همیشگی رب های خانگی دیگر مثل رب انار است.
- اضافه کردن شکر کاملا سلیقه ای است. اندازه شکر را متناسب با ذائقه خود مقدار کنید. اگر می خواهید رب کیوی با طعم ملس داشته باشید اندازه شکر را بیشتر کنید.
- به جای شکر می توانید از اندازهی پودر قند (طرز تهیه پودر قند) در تهیه این چاشنی خوشمزه و متفاوت بهره ببرید.
- حتما از یک ظرف خشک، تمیز و درب دار برای نگهداری رب کیوی بهره ببرید. رب کیوی را در یخچال نگهداری کنید چون با این شرایط نگهداری تا 6 ماه می توانید از آن بهره ببرید.
فوت و فن های خوشمزه شدن رب کیوی در خانه
چرا رب کیوی تلخ می گردد؟
- اگر از کیوی خراب و پوسیده بهره ببرید ممکن است طعم رب شما به تلخی بزند.
- هنگام پخت و به غلظت رسیدن رب کیوی به طور مداوم آن را هم بزنید تا ته نگیرد. اگر کیوی ته بگیرد طعم رب آن به تلخی خواهد زد.
چرا رب کیوی بعد از مدت کوتاهی کپک می زند؟
رب کیوی باید حتما به غلظت مناسبی برسد. اگر این رب غلیظ نگردد و هنوز آب داشته باشد خیلی زود کپک خواهد زد. ضمن آنکه شرایط نگهداری آن نیز بسیار مهم است. حتما از یک ظرف خشک و تمیز برای نگهداری رب بهره ببرید. حتما بعد از هر بار استفاده درب آن را کیپ کنید و هرگز از یک قاشق کثیف و چرب در ظرف رب کیوی استفاده نکنید.
منبع: افق کوروش