رازهای زرشک پلو با ماهیچه مخصوص سرآشپزهای رستوران

به گزارش مجله شهبازی، زرشک پلو با ماهیچه یکی از محبوب ترین و لذیذترین و از خوشمزه ترین غذاهای قدیمی و مجلسی ایرانی است که در بسیاری از مهمانی ها و مراسم مهم سرو می گردد. شما می توانید زرشک پلو با گوشت مورد علاقه تان درست کنید اما زرشک پلو با گوشت ماهیچه گوسفندی یا زرشک پلو با ماهیچه گوساله یک غذای لذیذ و مجلسی برای قرار دادن در یا مهمانی و مجالس است. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه زرشک پلو با گوشت ماهیچه را به شما آموزش دهیم.

رازهای زرشک پلو با ماهیچه مخصوص سرآشپزهای رستوران

مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با ماهیچه (برای 2 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
برنج2 لیوان فرانسوی دسته دار
ماهیچه گوسفند2 عدد
ساقه کرفس1 عدد
هویج1 عدد
فلفل دلمه ای1 عدد
پیاز (برای پیاز داغ)2 عدد میانه
سیر (برای سیر داغ)2 حبه
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
چوب دارچین1 عدد
زرشکنصف لیوان فرانسوی دسته دار
شکر1 قاشق غذاخوری
آبلیمو2 قاشق غذاخوری
زعفران (دم نموده غلیظ)به میزان لازم
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
زیره و ادویه کاریبه میزان لازم
کرهبه میزان لازم
روغن مایع سرخ کردنیبه میزان کافی

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه زرشک پلو با گوشت ماهیچه: 3 الی 4 ساعت

مراحل طرز تهیه زرشک پلو با گوشت ماهیچه

زرشک پلو با ماهیچه را به دلخواه می توانید با استفاده از گوشت ماهیچه گوسفندی یا ماهیچه گوساله درست نموده و یک غذای متفاوت نسبت به و درست کنید.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

پیش از هر کاری، باید مواد اولیه مورد احتیاج برای پخت زرشک پلو با گوشت را آماده کنید. برای این منظور، ابتدا برنج را بشویید و بسته به نوع برنج برای 2 الی 3 ساعت در آب نمک بخیسانید.

سپس، زرشک را با آب سرد به خوبی شست وشو دهید. در ادامه، میزانی آب سرد را در ظرف مناسبی بریزید و زرشک را به مدت 15 دقیقه بخیسانید. نهایتا، زرشک شسته شده و خیس خورده را در صافی بریزید تا آب اضافی خود را از دست بدهد.

گوشت ماهیچه را هم بشویید و در سبد بگذارید تا آب اضافی آن خارج گردد. سپس، پیاز بدون پوست و شسته شده را به صورت خلالی باریک خرد کنید. سیر را نیز بشویید و پوست بگیرید. در ادامه، سیر را به صورت ریز رنده کنید و کنار بگذارید. ساقه کرفس، فلفل دلمه ای و هویج را هم به خوبی بشویید. هویج را پوست بگیرید و این سبزیجات را در ابعاد نسبتا درشت برش بزنید.

در صورت تمایل، برای خرید انواع برنج ایرانی و خارجی، ماهیچه گوسفندی، نمک و زرشک می توانید به روش های یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: پیاز را تفت دهید

در این مرحله از طبخ زرشک پلو با گوشت ماهیچه مجلسی، قابلمه مناسبی را برای پخت ماهیچه انتخاب کنید و روی حرارت بگذارید. میزانی روغن در قابلمه بریزید. پس از داغ شدن روغن، پیازهایی که قبلا خلالی کردید را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. سپس، سیر رنده شده و کمی زردچوبه را هم در این قابلمه بریزید و به مدت یکی دو دقیقه با پیاز تفت دهید تا عطرشان آزاد گردد.

برای خرید روغن سرخ کردنی، پیاز داغ آماده، سیر داغ آماده و زردچوبه می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: ماهیچه گوسفندی را به پیاز اضافه کنید

حالا وقت آن است که مهم ترین مرحله تهیه زرشک پلو با گوشت گوسفندی را انجام دهید. بنابراین، ماهیچه گوسفندی شسته شده را در قابلمه حاوی پیاز، سیر و زردچوبه قرار دهید. ماهیچه گوسفندی را برای چند دقیقه همراه با مواد داخل تابه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و هر دو طرف آن کمی سرخ گردد.

مرحله چهارم: باقی ادویه ها را در قابلمه بریزید

پس از تفت دادن ماهیچه ها، نوبت به اضافه کردن فلفل سیاه، زیره و ادویه کاری می رسد. این ادویه ها را هم به مدت یک دقیقه با گوشت ماهیچه تفت دهید. توجه داشته باشید، در این مرحله نباید به گوشت ماهیچه نمک بزنید. در غیر این صورت، بافت ماهیچه چغر شده و مدت زمان لازم برای پخت آن به مراتب طولانی تر می گردد.

برای خرید فلفل سیاه، زیره و ادویه کاری می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: باقی سبزیجات را اضافه کنید

در این مرحله باید قطعات کرفس، هویج و فلفل دلمه ای را نیز در قابلمه بریزید و با باقی مواد کمی تفت دهید. سپس، رب گوجه فرنگی را نیز به این مواد اضافه کنید و به میزان ای تفت دهید که رنگ باز کند. در ادامه، میزانی زعفران دم نموده هم روی گوشت ماهیچه و باقی مواد بریزید.

برای خرید رب گوجه فرنگی و زعفران می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: ماهیچه گوسفندی را بپزید

حالا، چوب دارچین و 3 یا 4 لیوان آب جوش را به این ترکیبات اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و پس از بخار کردن قابلمه، حرارت را ملایم کنید. حدود 4 ساعت صبر کنید تا ماهیچه گوسفندی با حرارت کم کاملا بپزد و نرم و جا افتاده گردد.

در این فاصله، چند بار به قابلمه سر بزنید و مراقب باشید آب ماهیچه تمام نگردد و ته نگیرد. در صورت لزوم، می توانید یک لیوان آب جوش به ماهیچه اضافه کنید. در نیم ساعت پایانی پخت هم باید میزانی نمک در قابلمه بریزید. یادتان باشد چه بخواهید زرشک پلو با گوشت ماهیچه درست کنید و چه با مرغ، بافت گوشت برای زرشک پلو باید آبدار باشد.

برای خرید چوب دارچین می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هفتم: برنج را بجوشانید

در فاصله پختن گوشت ماهیچه، میزانی آب را در قابلمه مناسبی بریزید و یک قاشق مرباخوری نمک و میزانی روغن به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت میانه بگذارید تا بجوشد. سپس، برنجی که از قبل خیسانده بودید را در قابلمه در حال جوش بریزید. بسته به نوع برنج، بین 7 الی 10 دقیقه صبر کنید تا برنج بجوشد.

مرحله هشتم: برنج را آبکش کنید

پس از گذشت این مدت، یکی از دانه های برنج را از قابلمه خارج کنید و بین انگشتان خود فشار دهید. لایه خارجی دانه های برنج باید نرم باشد و مغز آن دندان گیر (سفت) باقی بماند. در این صورت، برنج شما برای آبکش کردن آماده شده است.

در این صورت، برنج را در سبد بریزید و زیر آب ولرم شست وشو دهید. سپس، سبد را برای یکی دو دقیقه در سینک به حال خودش بگذارید تا آب اضافی برنج خارج گردد.

مرحله نهم: برنج را دم کنید

در این مرحله از طرز تهیه زرشک پلو با گوشت ماهیچه، قابلمه مناسبی را روی حرارت بگذارید و میزانی روغن در آن بریزید. کف قابلمه را با دلخواه تان بپوشانید. سپس، برنج آبکشی شده را در قابلمه بریزید و به میزان یک سوم لیوان آب جوش و میزانی روغن به آن اضافه کنید. درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید.

حالا، چند دقیقه صبر کنید تا قابلمه بخار کند و داغ گردد. در ادامه، حرارت را ملایم کنید تا برنج شما ظرف 45 دقیقه تا یک ساعت کاملا دم بکشد و ته دیگ آن آماده گردد.

مرحله دهم: زرشک را تفت دهید

حالا، وقت آن است که میزانی کره را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید. برای جلوگیری از سوختن کره، پیشنهاد می کنیم کمی روغن مایع نیز به تابه اضافه کنید.

در ادامه، زرشک های شسته و خیس خورده را همراه با شکر و دو قاشق غذاخوری آبلیموی تازه در تابه بریزید و برای چند ثانیه تفت دهید تا زرشک کاملا پف کند. سپس، حرارت را خاموش کنید و تابه حاوی زرشک سرخ شده را کنار بگذارید.

برای خرید کره و آبلیمو می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله آخر: زرشک پلو با ماهیچه را سرو کنید

پس از پشت سر گذاشتن همه این مراحل و گذشت زمان مشخص شده، زرشک پلو با ماهیچه پخته و آماده سرو است. بنابراین، برنج را در ظرف سرو بریزید و با زعفران دم نموده و زرشک تزیین کنید. گوشت ماهیچه را هم از قابلمه بیرون بیاورید و در ظرف دیگری قرار دهید یا به دلخواه در کنار برنج بگذارید.

سپس، عصاره ماهیچه به جای مانده در قابلمه را از صافی عبور دهید تا سبزیجات و چوب دارچین جدا شوند. آب ماهیچه صاف شده را در ظرف مجزایی بریزید و همراه با زرشک پلو با گوشت ماهیچه سرو کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم درباره طرز تهیه زرشک پلو با گوشت ماهیچه

  • در صورت تمایل، می توانید رب گوجه فرنگی را کلا از دستور طبخ زرشک پلو با ماهیچه حذف کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید پوره گوجه فرنگی را جایگزین رب گوجه فرنگی کنید.
  • برای مزه دار کردن گوشت ماهیچه و رفع کردن بوی زهم آن می توانید 2 عدد برگ بو یا دیگر ادویه های دلخواه را به گوشت اضافه کنید.
  • بسته به ذائقه، می توانید یک قاشق غذاخوری گلاب را هم به زرشک تفت داده شده یا به ماهیچه اضافه کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید میزانی خلال پسته (طرز تهیه خلال پسته) و خلال بادام (طرز تهیه خلال بادام) را نیز تفت دهید و همراه با زرشک روی پلو بریزید. در این صورت، ابتدا باید خلال پسته و بادام را به مدت 10 دقیقه در میزان کمی آب یا گلاب بخیسانید و سپس، تفت دهید.
  • در صورت تمایل، برای تهیه زرشک پلو با گوشت ماهیچه به جای گوشت گوسفندی می توانید از ماهیچه گوساله بهره ببرید. در این صورت، باید زمان بیشتری را برای پخت گوشت گوساله در نظر بگیرید.
  • در صورت دسترسی، می توانید ماهیچه گوسفندی را به جای قابلمه در زودپز بپزید. با انجام این کار، زمان لازم برای پخت ماهیچه به شکل قابل توجهی کمتر می گردد.
  • برای درست کردن زرشک پلو با گوشت از تکه های گوشت لخم گوسفندی یا گوساله به جای ماهیچه هم می توانید بهره ببرید.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن زرشک پلو با ماهیچه

روش طبخ زرشک پلو با گوشت گاو چگونه است؟

مراحل طرز تهیه زرشک پلو با گوشت گاو هم عینا مانند زرشک پلو با گوشت گوسفندی است. تنها تفاوت در این است که گوشت گاو برای پخت معمولا به زمان بیشتری احتیاج دارد.

زرشک پلو با گوشت نذری را چگونه باید پخت؟

گوشت نذری معمولا همان گوشت گوسفندی است. بنابراین، دستور تهیه زرشک پلو با گوشت نذری عینا مانند همان چیزی است که در این مطلب برایتان گفتیم.

طرز تهیه زرشک پلو با گوشت چرخ نموده چگونه است؟

برای تهیه زرشک پلو با گوشت چرخ نموده، ابتدا باید پیاز و سیر را رنده کنید و تفت دهید. سپس، گوشت چرخ نموده را همراه با ادویه هایی مانند زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و پودر دارچین به پیاز و سیر اضافه کنید. این مواد را با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس، میزانی زعفران دم نموده را نیز به این ترکیب اضافه کنید و گوشت سرخ شده را کنار بگذارید تا بعدا روی زرشک پلو بریزید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 24 آبان 1403 بروزرسانی: 24 آبان 1403 گردآورنده: sh-shahbazi.ir شناسه مطلب: 1636

به "رازهای زرشک پلو با ماهیچه مخصوص سرآشپزهای رستوران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رازهای زرشک پلو با ماهیچه مخصوص سرآشپزهای رستوران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید