میوه ای برای مقابله با کم خونی و آلزایمر

به گزارش مجله شهبازی، محققان می گویند ازگیل یکی از میوه هایی است که به دلیل خواص بی شمارش می تواند از بروز بعضی بیماری ها جلوگیری کند.

میوه ای برای مقابله با کم خونی و آلزایمر

از وبسایت ویکی پدیا دیدن نمایید.

به گزارش خبرنگاران از خبرنگاران، ازگیل یکی از میوه های خوش طعم از خانواده سیب، گلابی و زالزالک است.

تحقیقات نشان داده است ایرانیان ساکن در حاشیه دریای خزر از 3 هزار سال پیش این درخت را برای مصرف میوه های آن پرورش می داده اند. در کنار لذت ویژه ای که مصرف ازگیل دارد، این میوه سرشار از خواص گوناگون است.

براساس اعلام مرکز اطلاعات غذایی آمریکا، 100 گرم ازگیل دارای نیم گرم پروتئین، یک میلی گرم چربی، و 88 کالری انرژی است. این میوه دارای فیبر و کربوهیدارت است.

مصرف ازگیل می تواند 15 درصد احتیاج بدن به آهن، 5 درصد ویتامین B1، و 10 درصد کلسیم را تامین کند. این میوه همچنین دارای نیاسین، ریبوفلاوین، و بتاکاروتن است.

تحقیقات نشان داده است به دلیل آنکه ازگیل یکی از میوه های سرشار از آهن است، برای تشکیل هموگلوبین خون مفید بوده و برای افرادی که از کم خونی رنج می برند توصیه می گردد. هموگلوبین مسئول انتقال اکسیژن از طریق سلول های خونی است.

خانم ها به دلیل آنکه پس از سن بلوغ تا یائسگی دچار خون ریزی ماهانه می شوند، احتمال ابتلا به کم خونی در آن ها زیاد است. از این رو، مصرف ازگیل به این زنان توصیه می گردد.

از سوی دیگر، وجود آهن در بدن برای کارکرد صحیح عضلات بسیار با اهمیت است. آهن در بافت عضلات دیده می گردد و وظیفه تامین اکسیژن که در فرآیند انقباضات عضلانی لازم است را برعهده دارد. به همین دلیل، ورزشکاران نیز باید ازگیل را در رژیم غذایی خود قرار دهند.

مغز یکی از اندام هایی است که بیش از 20 درصد اکسیژن بدن را مصرف می نماید. میوه غنی از آهنی همچون ازگیل می تواند با تامین اکسیژن مغز، به کارکرد صحیح این بخش یاری کند.

انتقال خون کافی به مغز می تواند فعالیت های شناختی را بهبود بخشیده و مانع از ابتلا به بیماری هایی همچون آلزایمز و دمانس (زوال عقل) گردد.

یافته های محققان نشان می دهد یکی از دلایل بیماری سندرم پا های بی قرار کمبود آهن است. در واقع زمانی که سطح آهن خون کاهش پیدا می نماید، سندرم پا های بی قرار در فرد بروز می نماید. از این رو، متخصصان می گویند داشتن رژیم غذایی غنی از آهن می تواند از وقوع این سندرم در افراد جلوگیری کند.

از دیگر فواید مصرف ازگیل می توان به تنظیم دمای بدن، تسهیل انتقال اکسیژن، یاری به درمان بیماری های مزمن دستگاه گوارش، کاهش بی حالی و خستگی، تقویت سیستم ایمنی و تقویت آنزیم های بدن اشاره نمود.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 26 بهمن 1399 بروزرسانی: 26 بهمن 1399 گردآورنده: sh-shahbazi.ir شناسه مطلب: 712

به "میوه ای برای مقابله با کم خونی و آلزایمر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "میوه ای برای مقابله با کم خونی و آلزایمر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید