2 طرز تهیه برنجک پفکی نمکی و شیرین مرحله به مرحله
به گزارش مجله شهبازی، برنجک در واقع نوعی برنج پفی است که در دسته قرار گرفته است و در کنار و گندمک جزو هم محسوب می گردد. برخلاف این که خیلی از افراد برنجک را به صورت آماده از بیرون تهیه می نمایند، اما طرز تهیه برنجک در خانه بسیار ساده است و شما می توانید آن را همراه با روغن یا بدون روغن آماده کنید. در این مقاله می توانید با طرز تهیه برنجک پفکی شیرین و خوشمزه خانگی با طعم های مختلف آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در خصوص طرز تهیه برنجک با برنج پخته شده پاسخ خواهیم داد. با سرویس همراه باشید.
طرز تهیه برنجک نمکی خانگی
مدت زمان آماده سازی: 60 دقیقه
مدت زمان پخت: 20 دقیقه
مقدار کالری در هر 100 گرم برنجک: 400 کالری
مواد لازم برای تهیه برنجک نمکی
- برنج: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
- نمک: نصف قاشق غذاخوری
- روغن مایع سرخ کردنی: 2 قاشق غذاخوری
- شیر: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
مراحل طرز تهیه برنجک نمکی خانگی
برنجک درواقع برنج بو داده شده است که برای درست کردن آن از استفاده می گردد. اگر برای تهیه برنجک از برنج دانه درشت بهره ببرید، طعم و ظاهر برنج شما بسیار مجذوب نماینده تر خواهد شد. برای درست کردن این برنجک خوشمزه می تواند از برنج های به جای مانده از وعده ناهار یا شام بهره ببرید.
استفاده از روغن در طرز تهیه برنجک موجب می گردد تا کالری آن زیاد گردد، اما شما می توانید این برنجک ها را با روغن کمتر نیز آماده کنید. در ادامه می توانید با مراحل طرز تهیه برنجک با برنج پخته شده آشنا شوید.
مرحله اول؛ خیساندن برنج در شیر
در اولین مرحله از طرز تهیه برنجک خانگی باید برنج ها را بشویید و داخل یک کاسه بریزید. سپس یک لیوان شیر به آن اضافه کنید برنج ها را برای حدود 3 ساعت در شیر بخیسانید. سپس برنج ها را آبکشی کنید تا شیر اضافی از آن خارج گردد. خیساندن برنج در شیر موجب خوش طعم تر شدن برنجک می گردد.
مرحله دوم؛ آبکش کردن برنج برای برنجک
بعد از خیساندن برنج، در این مرحله از طرز تهیه برنجک خانگی مرحله به مرحله با برنج پخته شده باید برنج ها را همراه با آب در قابلمه بریزید تا بجوشند. زمانی که برنج کمی نرم شد و زمان آبکش کردن آن رسید، برنج ها را آبکش کنید.
مرحله سوم؛ خشک کردن برنج
در این مرحله از طرز تهیه برنجک خانگی باید برنج ها را داخل آبکش بریزید و یا روی یک سینی بزرگ پخش کنید و یک شبانه روز برنج ها را در معرض هوا قرار دهید تا کاملاً خشک گردد.
مرحله سوم؛ سرخ کردن برنجک نمکی
بعد از خشک شدن برنج ها، در این مرحله از طرز تهیه برنجک پفکی باید مقداری روغن در ماهیتابه بریزید. اجازه دهید روغن کاملاً داغ گردد. سپس نمک را اضافه کنید و برنج خشک شده را داخل روغن بریزید و مدام هم بزنید. بعد از چند ثانیه برنج ها آغاز به پف کردن می نمایند.
زمانی که برنج ها پف کردند آن ها را داخل الک یا آبکش بریزید تا روغن اضافی خارج گردد. به محض پف کردن برنج آن را از روغن خارج کنید و دوباره داخل ماهیتابه برنج بریزید.
طرز تهیه برنجک شیرین با شیره
در طرز تهیه برنجک شیرین شمالی و برای این که برنجک شما شیرین گردد و حالت شیرینی به خود بگیرد، باید از شربت مخصوصی بهره ببرید. برای این کار باید مقداری شکر و آب را ترکیب کنید.
سپس این ترکیب را با حرارت ملایم روی گاز قرار دهید تا به جوش بیاید. تقریباً 15 دقیقه زمان برای آماده شدن شربت احتیاج است. در نهایت مقداری آبلیمو یا آب نارنج به شربت اضافه کنید و آن را از روی اجاق بردارید.
حال می توانید برنجک هایی را که به روش قبل آماده کردید، را داخل شربت بریزید و خوب هم بزنید. سپس یک قالب یا سینی را چرب کنید و برنج ها را داخل آن بریزید و خوب صاف کنید. اجازه دهید برنجک های شما سرد شوند و ببندند. سپس می توانید با چاقو برنجک ها را برش دهید و همراه با چای میل کنید.
طرز تهیه برنجک خانگی بدون روغن
قبل از هر چیزی باید بدانید که درست کردن برنجک بدون روغن امکان پذیر نیست؛ اما برترین روش برای درست کردن برنجک خانگی کم روغن این است که برنجک ها را قبل از آماده کردن کاملاً خشک کنید. بعد از سرخ کردن برنج ها نیز باید آن ها را داخل دستمال قرار دهید تا تمام روغن اضافی جذب دستمال گردد.
نکات و فوت و فن های طرز تهیه برنجک خانگی
*در صورت تمایل می توانید برای طعم دار کردن برنجک خانگی به جای نمک از کمی شکر یا پودر قند بهره ببرید.
*بعد از پف کردن برنجک در روغن قبل از این که تغییر رنگ دهد، برنجک ها را از روغن خارج کنید و داخل آبکش بریزید.
*در طرز تهیه برنجک پفکی هر چقدر برنج شما دانه درشت تر باشد، برنجک های پفکی شما بزرگ تر و مجذوب نماینده تر می شوند.
*بعد از خارج کردن برنجک ها از داخل روغن می توانید آن ها را روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافی جذب گردد.
*برای درست کردن برنجک خانگی بهتر است از نمک ماسه ای و بدون ید استفاده گردد.
*برای تهیه برنجک پفکی خانگی می توانید از برنج های به جای مانده در قابلمه غذا نیز بهره ببرید.
*در طرز تهیه برنجک با برنج پخته شده بهتر است برنج ها را روی یک پارچه پهن کنید و در مقابل نور خورشید بگذارید تا کاملاً خشک شوند.
*برای خشک کردن برنج ها می توانید آن ها را روی بخاری یا شوفاژ قرار دهید.
*در انتهای آماده کردن برنجک ها بهتر است آن ها را داخل الک بریزید تا نمک اضافی آن ها خارج گردد.
*برای درست کردن برنجک می توانید از برنج های خیس خورده به جای برنج پخته شده بهره ببرید، اما پیشنهاد می گردد برنج را آبکش کنید و بعد آن ها سرخ کنید.
*به یاد داشته باشید که در طرز تهیه برنجک با برنج پخته شده حتماً برنج ها را کمی نرم تر از زمانی که آن را آبکش می کنید، از روی گاز بردارید.
*برای درست کردن برنجک رنگی می توانید زمانی که آن ها را در آب می جوشانید از مقداری رنگ خوراکی در آب بهره ببرید. برنجک های رنگی را به صورت جداگانه سرخ کنید تا رنگ آن ها با هم ترکیب نگردد.
*قبل از سرخ کردن برنجک ها توجه داشته باشید که برنج شما باید کاملاً خشک و بدون رطوبت باشد، وگرنه به خوبی پف نمی کند.
*برای راحتی کار در زمان سرخ کردن برنجک ها می توانید برنج ها را داخل یک توری یا الک بریزید. سپس توری یا الک را داخل روغن قرار دهید و به محض پف کردن برنج، آن را از روغن بردارید تا نسوزد.
سوالات متداول
طرز تهیه برنجک شیرین چگونه است؟
برای تهیه برنجک شیرین ابتدا باید شربت را آماده کنید. سپس برنجک ها را داخل شربت بریزید و خوب هم بزنید. سپس یک قالب یا سینی را چرب کنید و برنج ها را داخل آن بریزید و خوب صاف کنید. اجازه دهید برنجک های شما سرد شوند. سپس می توانید با چاقو برنجک ها را برش دهید و همراه با چای میل کنید.
طرز تهیه برنجک با برنج پخته شده چگونه است؟
برای درست کردن برنجک با برنج پخته شده باید برنج ها را بعد از پختن کاملاً در معرض هوا خشک کنید. سپس می توانید آن ها را در روغن سرخ کنید.
چطور برنجک بدون روغن درست کنم؟
درست کردن برنجک بدون روغن امکان پذیر نیست؛ اما برترین روش برای درست کردن برنجک خانگی کم روغن این است که برنجک ها را قبل از آماده کردن کاملاً خشک کنید. بعد از سرخ کردن برنج ها نیز باید آن ها را داخل دستمال قرار دهید تا تمام روغن اضافی جذب دستمال گردد.
منبع: افق کوروش