طرز تهیه شیرینی مشهدی خانگی و خوشمزه
به گزارش مجله شهبازی، شیرینی مشهدی یکی از انواع شیرینی های سنتی ایرانی است که با آرد، روغن، شکر، شربت، مارمالاد و تخم مرغ درست می گردد. شیرینی مشهدی از دو لایه تشکیل شده و لابه لای آن از مارمالاد استفاده می گردد. مارمالاد از میوه و شکر درست شده و برای ژله ای شدن به آن ژلاتین اضافه می نمایند. با درست کردن این شیرینی در ایام عید نوروز از مهمانان تان با دستپخت خودتان پذیرایی کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی مشهدی
- آرد 600 گرم
- شیر پرچرب کاله خرید آنلاین 60 میلی لیتر
- کره کاله خرید آنلاین 300 گرم
- پودر شکر 100 گرم
- زرده تخم مرغ دو عدد
- وانیل یک و نیم قاشق چای خوری
- شکر نصف فنجان
- آب ولرم یک سوم فنجان
- زعفران دم نموده نصف قاشق چای خوری
طرز تهیه شیرینی مشهدی
مرحله اول
در ابتدا کره و پودر قند را می زنیم تا کاملا صاف و یک دست گردد. برای درست کردن شربت، یک دوم فنجان شکر را به مدت 2 دقیقه روی حرارت گذاشته تا شکر حل شده، محلول قوام پیدا نموده و غلیظ گردد.
زرده های تخم مرغ و شربت را با هم مخلوط، به کره اضافه نموده سپس شیر و وانیل را اضافه می کنیم. توجه داشته باشید که نباید مواد را زیاد هم بزنید، در حد نرم و یک دست شدن کافیست.
آرد را چند بار الک کنید تا کاملا صاف گردد سپس به مواد اضافه کنید و آن قدر هم بزنید تا خمیر، لطیف و چسبنده گردد.
مرحله دوم
خمیر را از طریق وردنه روی یک پلاستیک به ضخامت 2 میلی متر باز کنید و روی آن را با پلاستیک بپوشانید سپس به مدت 10 دقیقه داخل فریزر قرار دهید.
فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد آماده کنید.
خمیر را قالب زده و نصف آن ها را از طریق یک قالب کوچک سوراخ نموده و مایع مارمالاد را داخل آن بریزید.
مرحله سوم
سینی را به مدت 10 دقیقه داخل فر گذاشته و مدام چک کنید تا رنگ آن تیره نگردد.
از طریق برس، شیرینی های سوراخ شده را مارمالاد یا عسل مالیده و داخل خلال بادام، پسته، کنجد، گردو فرو کنید.
شیرینی های سوراخ نشده را کمی مارمالاد مالیده و قسمت تزیین شده را روی آن قرار دهید.
نکته ای که باید دقت کنید این است که مارمالاد از درز شیرینی بیرون نریزد؛ در نتیجه از مالیدن بیش از حد آن به شیرینی جلوگیری کنید.
منبع: کتاب کاله