چه کسانی در معرض ابتلا به تب کنگو هستند؟ ، 7 توصیه بهداشتی
به گزارش مجله شهبازی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افزایش آگاهی عمومی درخصوص روش های انتقال بیماری تب کریمه کنگو را مهمترین راه حل در پیشگیری از ابتلا به این بیماری مطرح نمود.
به گزارش مهر، محمدرضا سهرابی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را یکی از بیماری های ویروسی قابل انتقال از حیوان به انسان بیان کرد.
وی با اشاره به اینکه هر سال تعدادی از موارد ابتلاء به این بیماری در کشور گزارش می گردد گفت: این بیماری در تمام فصول سال ممکن است مشاهده گردد، اما در فصل بهار و تابستان شایع تر است.
سهرابی در مورد روش های انتقال این بیماری گفت: یکی از راه های انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو تماس با خون و ترشحات و لاشه دام آلوده در هنگام ذبح یا دوره زمانی کوتاهی پس از ذبح است.
وی، این بیماری را اغلب مرتبط با شغل افراد دانست و اضافه نمود: ذبح نمایندگان، قصابان، کارگران کشتارگاه ها، دامداران، چوپانان، دامپزشکان و زنان خانه دار در پی تماس با دام تازه ذبح شده یا گوشت آلوده در معرض خطر ابتلاء به این بیماری هستند.
سهرابی با بیان اینکه در بسیاری از نقاط کشور و به خصوص در روستا ها مردم کماکان اقدام به خرید دام زنده از محل های غیرمجاز می نمایند، گفت: با توجه به اینکه متأسفانه این دام ها به صورت سنتی ذبح می شوند، افراد در معرض خطر ابتلاء به بیماری تب کریمه کنگو قرار می گیرند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از دیگر راه های انتقال بیماری به گزش انسان به وسیله کنه هایی اشاره نمود که بر روی بدن دام های آلوده به ویروس زندگی می نمایند.
به گفته وی، کنه ها ضمن خونخواری و تغذیه از خون دام های آلوده به ویروس آلوده می شوند و هنگام خونخواری این کنه های آلوده از انسان، عامل بیماری وارد خون فرد شده و به بیماری مبتلا می گردد.
سهرابی یادآور شد: احتمال خطر انتقال بیماری به وسیله تماس غیرایمن با خون و ترشحات بیماران مبتلا به تب کریمه کنگو به کادر بهداشتی درمانی بسیار زیاد است؛ بنابراین توصیه می گردد کادر بهداشتی درمانی در مواجهه با بیمار مشکوک به تب کریمه کنگو احتیاطات ایمنی را به دقت رعایت نمایند.
چه کسانی در معرض ابتلا به تب کنگو هستند؟
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از نشانه های اولیه بیماری به بروز ناگهانی تب، سردرد شدید، لرز و درد عضلانی اشاره نمود که معمولاً بین 3 تا 13 روز پس از تماس با ویروس (بسته به راه انتقال بیماری) در فرد ظاهر می گردد. سپس علائم بیماری به سمت وخامت رفته و خونریزی در نقاط مختلف بدن بروز می نماید.
به گفته وی، ویروس در دام هایی نظیر گاو، گوسفند و بز می تواند باعث بیماری گردد، اما علامت خاصی در آن ها ندارد؛ بنابراین از ظاهر دام نمی توان به وجود بیماری در حیوان پی برد.
سهرابی با اشاره به اجرای مستمر برنامه مراقبت بیماری تب کریمه کنگو در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور گفت: تمام کارکنان بهداشتی و درمانی با شناسایی موارد مشکوک بیماری اقدامات لازم در این خصوص را انجام می دهند، بنابراین جای هیچ گونه نگرانی در این خصوص وجود ندارد.
توصیه های مهم برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری
- گوشت مصرفی مورد احتیاج خانوار از مراکز مجاز تهیه گردد و حتماً مهر تأیید سازمان دامپزشکی داشته باشد.
- از تماس مستقیم دست با گوشت تازه ذبح شده پرهیز گردد و در هنگام خرد کردن گوشت از دستکش استفاده گردد.
- گوشت تازه ذبح شده حداقل به مدت 24 ساعت در دمای یخچال نگهداری گردد تا اگر به ویروس آلوده است، پاک گردد.
- انجماد گوشت بلافاصله پس از ذبح ویروس را از بین نمی برد بنابراین از منجمد کردن گوشت بلافاصله پس از ذبح خودداری گردد.
- از خوردن گوشت، دل و جگر خام و نیم پز دام تازه ذبح شده خودداری گردد.
- در سفر به منطقه ها روستایی از نزدیک شدن به دام ها خودداری گردد.
- از جدا کردن کنه ها از روی پوست دام ها با دست اجتناب گردد.
منبع: فرارو