وزیرخارجه ارمنستان: ایران در مسائل بین المللی موضع سازنده دارد
به گزارش مجله شهبازی، زهراب مناتسکانیان وزیر امورخارجه ارمنستان بیان کرد: ایران در مسائل امنیتی منطقه ای و دنیا، موضع مسئولانه و سازنده دارد.
با ما سفر کنید و با تور ارمنستان ارزان از کشور جذاب همسایه دیدن کنید و شهر زیبای ایروان را ببینید.
مناتسکانیان روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرگزاری ریانووستی در خصوص پیشنهاد میانجی گری ایران در مساله قره باغ و طرح پیشنهادی ایران برای حل و فصل صلح آمیز این مناقشه گفت: ایران کشور بسیار مهم در منطقه است و برخلاف ترکیه زمانی که مسائل امنیتی منطقه ای و جهانی مطرح می گردد، موضع سازنده و مسئولانه ای اتخاذ می نماید.
رد مشارکت ترکیه در مذاکرات صلح قره باغ
وزیر خارجه ارمنستان در خصوص امکان شرکت ترکیه در مذاکرات صلح قره باغ گفت: ترکیه در مساله قره باغ بازیگر بیطرف نیست و نباید چنین سیاستی را تشویق کرد.
وی اضافه نمود: ترکیه این مناقشه را به عنوان امکان و فرصت برای نفوذ در یک منطقه دیگر همسایه خود در قفقاز جنوبی در نظر می گیرد.
مناتسکانیان گفت: این گونه سیاست برای استفاده از مناقشه و به بار آوردن تلفات بی شمار انسانی در منطقه برای تقویت نفوذ خود را باید متوقف کرد و به هیچ وجه نباید آن را تشویق کرد.
امکان اعزام صلحبان به قره باغ
وزیر خارجه ارمنستان تصریح کزد: فقط کشورهایی می توانند در مکانیسم اعزام صلحبان به قره باغ شرکت نمایند که در این مساله بیطرف باشند.
وی ادامه داد: هر مکانیسم صلحبانی نمی تواند کسانی را در بر گیرد که در حرف و عمل بیطرف نیستند و یکی از طرف های مناقشه محسوب می شوند.
به گفته مناتسکانیان، عملیات برای حفظ صلح همیشه بخشی از اصول اساسی بوده و در نتیجه جزء مهمی از حل و فصل مناقشات بوده است و در مرحله کنونی پیشنهاد فهرستی از خواسته ها و شرایط برای عملیات صلحبانی در منطقه قره باغ سخت است.
درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان روز یکشنبه ششم مهرماه جاری در مرزهای مشترک دو کشور از سر گرفته شد و دو طرف همدیگر را آغازگر این حملات خواندند.
پس از درگیری های نظامی چند روزه ماه ژوئیه (اواسط تیرماه) بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی از هر دو طرف شد، جنگ لفظی و بعضی تحرکات دیپلماتیک به تنش در منطقه قفقاز دامن زد و بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیش بینی نموده بود. دو کشور چندین دهه برسر مالکیت منطقه قره باغ با یکدیگر اختلاف دارند.
در سال 1994 میلادی، به دنبال درگیری های چهارساله نظامی دو کشور، بعضی دولت های اروپایی و منطقه برای خاتمه دادن به منازعات ارضی میان باکو و ایروان وارد عمل شدند و پایان با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، آتش بس میان طرفین مناقشه برقرار شد اما کوشش های بین المللی برای حل مسالمت آمیز این مناقشه تا به امروز نتیجه ای نداشته است.، ایرنا
منبع: ایران آنلاین