ماهی بریان ، خوشمزه ترین رسپی برای آن هایی که از ماهی متنفرند!

به گزارش مجله شهبازی، ماهی بریان یکی از خوشمزه ترین انواع غذاهای دریایی بین المللی برای و است که معمولا با استفاده از ماهی قزل آلای درسته طبخ می گردد. با این حال، شما می توانید این را با استفاده از دیگر انواع ماهی های دلخواه خود نیز در فر یا تابه درست کنید. اگر شما غذای دریایی دوست دارید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه ماهی بریان مجلسی را به شما آموزش دهیم تا حتی اگر ماهی هم دوست ندارید از طعم لذیذ آن لذت ببرید.

ماهی بریان ، خوشمزه ترین رسپی برای آن هایی که از ماهی متنفرند!

مواد لازم برای تهیه ماهی بریان (برای 2 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
ماهی قزل آلا1 عدد بزرگ و گوشتی
نارنج (یا آب نارنج)3 عدد
لیموترش (یا آبلیمو)3 عدد
پیاز (ترجیحا بنفش)2 عدد بزرگ
سیر2 حبه
فلفل دلمه ای1 عدد
جعفری تازه50 گرم
رزماری خشک، پودر سیر و پودر پیازبه میزان لازم
پودر پاپریکا، نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
زعفران (دم نموده غلیظ)به میزان لازم
روغن زیتونبه میزان کافی
کرهبه میزان کافی
نان یا برنجبرای سرو ماهی بریان

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 1 ساعت

مدت زمان لازم برای تهیه ماهی بریان: 45 دقیقه الی یک ساعت

مراحل طرز تهیه ماهی بریان در فر

طرز تهیه ماهی بریان با ماهی قزل آلا یا دیگر انواع ماهی دلخواه و ترکیب آن با انواع ادویه ها، آب نارنج یا لیمو و سبزیجات متنوع قابل انجام است. مراحل طرز تهیه ماهی بریان ساده را مرحله به مرحله دنبال کنید.

مرحله اول: ماهی قزل آلا را آماده کنید

پیش از آغاز مراحل برای درست کردن ماهی بریان خوشمزه، ابتدا سطوح خارجی و داخل شکم ماهی قزل آلا را به خوبی بشویید. سپس، ماهی را در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن خارج گردد. راستی، روی سطح ماهی از هر دو طرف چند برش مایل ایجاد کنید تا ادویه ها و مواد طعم دهنده بعدا بهتر بتوانند به گوشت ماهی نفوذ نمایند و آن را حسابی طعم دار نمایند.

در صورت تمایل، برای خرید انواع ماهی تازه مانند ماهی قزل آلا می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: بقیه مواد ماهی بریان را آماده کنید

حالا، ساقه های ضخیم و برگ های زرد جعفری را جدا کنید. سپس، جعفری پاک شده را بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد. برای درست کردن ماهی بریان احتیاجی نیست جعفری تازه را خرد کنید.

حبه های سیر شسته شده و بدون پوست را به صورت ریز رنده کنید. نارنج ها را هم بشویید و آب آن ها را بگیرید. آب نارنج را کنار بگذارید تا بعدا برای طعم دار کردن ماهی به ترکیبات آن اضافه کنید.

لیموها را نیز بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن ها خارج گردد. سپس، لیموها را به صورت حلقه های باریک برش بزنید. پیازهای شسته شده و بدون پوست را هم به صورت حلقه ای برش بزنید و کنار بگذارید.

فلفل دلمه ای را نیز بشویید و به صورت حلقه ای برش بزنید. توجه داشته باشید، باید دانه های وسط فلفل دلمه ای را خارج کنید و دور بریزید.

مرحله سوم: ماهی را طعم دار کنید

در این مرحله ظرف مناسبی را انتخاب کنید و ماهی قزل آلا را در این ظرف قرار دهید. سپس، سیر رنده شده را با آب نارنج میزانی روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه، رزماری خشک، پودر پیاز ()، پودر سیر () و پاپریکا () روی ماهی بریزید.

چند قاشق زعفران دم نموده غلیظ را نیز به این ترکیب اضافه کنید. حالا، این مواد را با دست روی ماهی و داخل شکم آن بمالید و برای یکی دو دقیقه ماساژ دهید تا همه قسمت های ماهی قزل آلا به این مواد آغشته گردد.

برای خرید روغن زیتون، آب نارنج، زعفران، نمک و انواع ادویه ها مانند فلفل سیاه، رزماری خشک، پودر سیر، پودر پیاز و پودر پاپریکا می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: ماهی را استراحت دهید تا مزه دار

پس از اضافه کردن همه مواد طعم دهنده به ماهی و ماساژ دادن آن، درب ظرف را ببندید یا با سلفون کاملا بپوشانید. سپس، ظرف حاوی ماهی آغشته به ادویه ها و سایر مواد را برای 1 ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند و ماهی مزه دار () گردد.

از آن جا که این ظرف حاوی آب نارنج با ترکیبات اسیدی است، توصیه می کنیم مدت زمان استراحت ماهی را افزایش ندهید تا گوشت ماهی وا نرود و انسجام خودش را حفظ کند.

مرحله پنجم: سینی فر را آماده کنید

پس از گذشت این مدت، فر را روشن نموده و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. سپس، کف سینی فر را با میزانی روغن چرب کنید و برش های حلقه ای پیاز، فلفل دلمه ای و لیموترش را در سطح سینی بچینید.

توجه داشته باشید، شما می توانید ظرف پیرکس مناسبی را انتخاب و چرب نموده و این سبزیجات را در ظرف مورد نظرتان قرار دهید تا بعدا ماهی را هم به آن اضافه کنید.

مرحله ششم: ماهی را در ظرف حاوی سبزیجات بگذارید

پس از گذشت یک ساعت از آغشته کردن ماهی به ادویه ها و باقی طعم دهنده ها، ماهی را از یخچال بیرون بیاورید و روی سبزیجات حلقه ای داخل ظرف یا سینی قرار دهید. سپس، سطح ماهی را با میزانی کره آب شده آغشته کنید. برای این منظور، می توانید از فرچه آشپزی یاری بگیرید. داخل شکم ماهی را هم با جعفری تازه و برش های لیمو پر کنید.

برای خرید کره می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هفتم: ماهی را بریان کنید

در این مرحله از طرز تهیه ماهی بریان مجلسی، سینی یا ظرف حاوی ماهی طعم گرفته را در طبقه میانی فر بگذارید و حدود 45 دقیقه الی یک ساعت صبر کنید تا ماهی کاملا بپزد. پیشنهاد می کنیم، در 10 دقیقه پایانی، فر را روی حالت گریل قرار دهید تا سطح ماهی کاملا برشته و طلایی گردد.

مرحله آخر: ماهی بریان را سرو کنید

پس از گذشت این مدت، ماهی بریان را از فر حارج نموده و همراه با سبزیجات گریل شده در ظرف سرو قرار دهید. شما می توانید ماهی بریان و سبزیجات گریل شده را همراه با نان () یا میل کنید.

نان و برنج را می توانید به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه ماهی بریان

  • در صورت تمایل، به جای افزودن روغن زیتون می توانید به مقدار یک قاشق غذاخوری سس مایونز رژیمی یا سس مایونز معمولی را روی ماهی قزل آلا بریزید و هماره با باقی طعم دهنده ها با ماهی ترکیب کنید.
  • بسته به ذائقه، می توانید چند برش نازک زنجبیل تازه یا میزانی پودر زنجبیل خشک را نیز به ترکیبات ماهی قزل آلا اضافه کنید.
  • برای رفع کردن بوی زهم ماهی، در صورت تمایل می توانید 2 عدد برگ بو را نیز به ترکیبات ماهی اضافه کنید. توجه داشته باشید، در هنگام بریان کردن ماهی باید برگ بوها را جدا کنید و دور بیندازید.
  • در صورت تمایل، می توانید طرز تهیه ماهی کبابی با توری روی گاز را دنبال کنید و ماهی مزه دار شده را به این روش بریان کنید.
  • پیشنهاد می کنیم، به مقدار یک قاشق غذاخوری زست لیموترش را نیز با باقی ادویه ها و طعم دهنده ها روی ماهی قزل آلا بریزید تا خوشمزه تر گردد.

فوت و فن های خوشمزه شدن ماهی بریان

چرا ماهی بریان به توری میچسبه؟

اگر می خواهید ماهی بریان کبابی با توری روی گاز یا ذغال درست کنید، باید توری را چرب نموده یا از ورق فویل بهره ببرید. برای این منظور، یک ورق فویل را به مقدار ماهی برش بزنید و روی توری بگذارید. سپس، ماهی طعم گرفته را روی فویل قرار دهید و با استفاده از آتش بریان کنید. بعلاوه، بریان کردن ماهی روی حرارت ملایم نیز از دیگر روش هایی است که از چسبیدن ماهی به توری جلوگیری می نماید.

آیا می توانیم ماهی بریان را در تابه آماده کنیم؟

اگر به فر دسترسی ندارید، می توانید ماهی را مطابق دستور بالا مزه دار کنید و در تابه روی حرارت میانه بگذارید تا ماهی در تابه بریان گردد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 15 آذر 1403 بروزرسانی: 15 آذر 1403 گردآورنده: sh-shahbazi.ir شناسه مطلب: 1649

به "ماهی بریان ، خوشمزه ترین رسپی برای آن هایی که از ماهی متنفرند!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ماهی بریان ، خوشمزه ترین رسپی برای آن هایی که از ماهی متنفرند!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید