طرز تهیه ساندویچ ژیگو با تمام نکات و ترفندها

به گزارش مجله شهبازی، ژیگو یکی از خوشمزه ترین غذاهاست که با گوشت نرم و آبدار و نان برشته، یک لقمه لذت بخش را به شما هدیه می دهد. طرز تهیه ساندویچ ژیگو ساده است و شما می توانید با گوشت گوساله، پیاز و سیر تازه، سبزیجات و ادویه ها این ساندویچ خوش طعم را در خانه برای خود و عزیزان تان آماده کنید.

طرز تهیه ساندویچ ژیگو با تمام نکات و ترفندها

مواد لازم برای تهیه ساندویچ ژیگو

  • گوشت گوساله (ران یا سردست) 500 گرم
  • پیاز میانه خلال شده 1 عدد
  • فلفل دلمه ای رنگی خلال شده 1 عدد
  • سیر ریز شده 2 حبه
  • قارچ ورقه ای 200 گرم
  • زردچوبه 1 قاشق چای خوری
  • پودر پاپریکا 1 قاشق چای خوری
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
  • کره 25 گرم
  • آب 500 میلی لیتر
  • اسفناج یا کاهو تازه به اندازه لازم
  • پنیر موزارلا یا پنیر گودا 100 گرم
  • سس خردل ملایم 3 قاشق غذاخوری
  • سس مایونز 3 قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
  • روغن مایع به اندازه لازم
  • آب لیمو تازه 1 قاشق غذاخوری
  • نان باگت 3 عدد

طرز تهیه ساندویچ ژیگو

مرحله اول: آماده سازی گوشت ژیگو

گوشت گوساله را با دقت بشویید و چربی های اضافه آن را جدا کنید. گوشت را به قطعات کوچک تقسیم کنید تا سریع تر و یکنواخت بپزد. در یک کاسه، گوشت را با نمک، فلفل، پودر پاپریکا و یک قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کنید و حداقل 30 دقیقه استراحت دهید تا گوشت ها طعم دار شوند.

مرحله دوم: پخت گوشت ژیگو

کره را داخل یک ظرف مناسب قرار داده و آن را روی حرارت ذوب کنید؛ سیر ریز شده را به آن اضافه کنید و 30 ثانیه تفت دهید تا عطرش بلند گردد. در ادامه گوشت ها را اضافه کنید و حدود دو تا سه دقیقه هر طرف را تفت دهید تا سطح آن طلایی گردد. زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و آب را به گوشت اضافه کنید و در ظرف را بگذارید. اجازه دهید با حرارت ملایم گوشت به مدت دو تا سه ساعت بپزد تا کاملا نرم و مغزپخت گردد.

در طول پخت، حدودا هر 40 دقیقه یک بار گوشت را آنالیز کنید و در صورت احتیاج، مجدد آب اضافه کنید. پس از پخت، گوشت را از ظرف خارج نموده و چربی های اضافه آن را جدا کنید. در ادامه گوشت ژیگو پخته شده را ریش ریش کنید و آن را کنار بگذارید. برای پخت ژیگو با روش متفاوت، از دستور طرز تهیه ژیگو و فوت و فن های تهیه این خوراک فرانسوی هم غافل نشوید.

نکته: توجه داشته باشید که در صورت احتیاج به افزودن آب، نباید اندازه آن خیلی زیاد باشد و نهایتا یک تا دو لیوان آب برای پخت گوشت ژیگو کافی است.

مرحله سوم: آماده سازی سبزیجات ساندویچ

در یک ظرف جداگانه، فلفل دلمه ای خلال شده را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون با شعله ملایم حدود پنج دقیقه تفت دهید تا کمی نرم گردد. قارچ ها را به ظرف اضافه کنید و دو تا سه دقیقه دیگر با شعله نسبتا زیاد آن ها را تفت دهید تا آب قارچ تبخیر شده و رنگ آن تغییر کند. در ادامه اندازه کمی نمک، فلفل و آب لیمو را به سبزیجات داخل تابه اضافه نموده و بعد از مدت کوتاهی شعله را خاموش کنید.

مرحله چهارم: تهیه پیاز کاراملی و سس ساندویچ ژیگو

برای پیاز کاراملی، ابتدا پیاز خلال شده را در روغن داغ بریزید و با شعله ملایم حدود پنج دقیقه تفت دهید تا پیازها به آرامی نرم شده و رنگ آن ها طلایی گردد. پیشنهاد می کنیم در حین کار، کمی آب به تابه اضافه کنید تا پیازها شل شده و به خوبی کاراملی شوند. تهیه پیاز کاراملی کار پیچیده ای نیست و برای یاد گرفتن تمام نکات و فوت وفن های آن می توانید نگاهی به مطلب طرز تهیه پیاز داغ کاراملی به سبک آشپزهای حرفه ای در خبرنگاران بیندازید.

برای سس ساندویچ هم باید سس مایونز را با سس خردل ملایم ترکیب کنید. این سس بسیار خوشمزه است و طعم طبیعی به ساندویچ ژیگو خانگی شما می دهد.

مرحله پنجم: آماده سازی نان برای ساندویچ ژیگو خانگی

در مرحله پنجم از طرز تهیه ساندویچ ژیگو اندازه کافی از سس آماده شده را روی نان بزنید و گوشت ژیگوی پخته را داخل آن قرار دهید. سبزیجات تفت داده شده (فلفل و قارچ) را روی گوشت اضافه کنید و بعد هم اندازهی پیاز کاراملی روی آن ها بریزید. اسفناج ها یا کاهوی تازه را به ساندویچ اضافه کنید و در نهایت پنیر موزارلا را روی مواد قرار دهید.

نیمه بالایی نان را روی مواد گذاشته و ساندویچ را به آرامی فشار دهید تا مواد کمی فشرده شوند. اگر معمولا ساندویچ ها را به روش پنینی نوش جان می کنید، کافی است ساندویچ آماده شده را برای 2 دقیقه در ساندویچ ساز یا دستگاه گریل قرار دهید تا پنیر ذوب شده و سطح نان کمی برشته تر گردد.

نکته 1: اگر به توستر یا فر برای برشته کردن نان باگت دسترسی ندارید، نان ها را حدود یک دقیقه در تابه با حرارت ملایم قرار دهید تا برشته شوند.

نکته 2: برای پنینی کردن ساندویچ می توانید از تابه گریل هم بهره ببرید.

مرحله ششم: سرو ساندویچ ژیگو

ساندویچ آماده شده را با یک چاقو تیز اره ای به بخش های مورد پسندتان برش دهید و در صورت تمایل آن را با چیپس سیب زمینی یا سیب زمینی سرخ نموده به همراه یک نوشیدنی خنک سرو کنید. برای تهیه چیپس خانگی خیلی ساده و سریع می توانید از این دستور کاربردی بهره ببرید.

آماده نموده یک ظرف بزرگ سیب زمینی سرخ نموده با روش متفاوت را هم می توانید از مطلب طرز تهیه سیب زمینی سرخ نموده هندی که پیش از این در خبرنگاران منتشر شده، یاد بگیرید.

نکات تکمیلی طرز تهیه ساندویچ ژیگو

برای اینکه ساندویچ ژیگو خانگی شما هم از نظر طعم و هم از نظر ظاهر مثل نمونه های رستورانی باشد، رعایت چند نکته ساده اما کلیدی لازم است. این جزئیات کوچک باعث می شوند گوشت نرم تر، نان تردتر و طعم کلی ساندویچ دل پذیرتر گردد.

استفاده از گوشت نرم و آبدار برای تهیه ژیگو

حتما از گوشت تازه و باکیفیت بهره ببرید و پخت را روی حرارت ملایم انجام دهید تا گوشت خشک نگردد و لطافت خود را حفظ کند. در سرانجام پخت هم می توانید کمی کره به گوشت اضافه کنید تا عطر و لطافت آن دوچندان گردد.

نان برشته و خوش عطر برای ساندویچ ژیگو

نان را قبل از سرو برشته کنید تا داغ و ترد بماند. اگر از فر استفاده می کنید، چند دقیقه آخر کمی کره یا روغن زیتون روی سطح نان بمالید تا طعم و عطر بهتری بگیرد.

طعم دهی با ترفندهای حرفه ای

اضافه کردن کمی آب لیموی تازه یا سرکه در مراحل سرانجامی پخت گوشت، طعم ساندویچ را متعادل تر می نماید. سبزیجات تازه (مثل برگ جعفری یا ریحان) به ترکیب طعم ها عمق بیشتری می دهند و باعث می شوند ساندویچ ژیگو بسیار لذیذتر گردد.

ساندویچ ژیگو با گوشت گوسفندی یا مرغ

اگر می خواهید تنوع ایجاد کنید، به جای طرز تهیه ساندویچ ژیگو با گوشت گوساله می توانید از گوشت گوسفندی کم چرب یا حتی فیله مرغ بهره ببرید. آماده کردن ساندویچ ژیگو با گوشت گوسفند یا مرغ، زمان پخت را کاهش می دهد و طبیعتا گوشت در مدت کوتاه تری نسبت به گوشت گوساله، کاملا پخته می گردد. گوشت گوسفند در ساندویچ ژیگو، طعم متفاوتی دارد و یک گزینه ایده آل برای مهمانی ها یا وعده های ویژه است.

ساندویچ ژیگو با نان خانگی یا سبوس دار

نان باگت فرانسوی برای ساندویچ ژیگو بسیار مناسب است، اما اگر در پی گزینه ای سالم تر هستید از نان سبوس دار یا نان های خانگی بهره ببرید. برای درست کردن نان خانگی می توانید از دستور طرز تهیه نان پیتا مخصوص شاورما بهره ببرید.

ساندویچ ژیگو با سس ترکیبی دست ساز

برای خوش طعم تر شدن ساندویچ ژیگو می توانید از یک سس ترکیبی دست ساز بهره ببرید که طعم گوشت و نان را چند برابر لذیذتر می نماید. در ادامه چند دستور سس خانگی را همراه با تمام نکات کاربردی مورد احتیاج برای آماده کردن آن ها ببینید.

  • طرز تهیه سس پارمسان و قارچ با دستور اصلی و اشتهابرانگیز
  • طرز تهیه سس سیر و پنیر پارمسان به سبک بازاری
  • طرز تهیه سس پنیر گودا در منزل به چند روش همراه با نکات
  • طرز تهیه سس پنیر پارمسان، سسی مناسب انواع پاستا و استیک
  • طرز تهیه سس مایونز با ماست به 3 روش ساده و مرحله به مرحله

اگر زمان کافی برای آماده کردن سس های ترکیبی ساندویچ را ندارید و ترجیح می دهید مدل های آماده را جایگزین کنید،سس های بسیار خوشمزه سس باربیکیو، سس سیر و سس برگر خبرنگاران جزو برترین انتخاب ها هستند. برای تنوع بیشتر و طعم های متفاوت دیگر هم می توانید از انواع سس خبرنگاران بهره ببرید.

ساندویچ ژیگو با سس مخصوص

برای افزایش طعم ساندویچ، ترکیبی از پنیر خامه ای، سس خردل و عسل را با هم مخلوط کنید و به عنوان سس داخل نان بمالید. سس لیمو و روغن زیتون با کمی رزماری تازه هم طعم خوبی به گوشت و سبزیجات می دهد. این سس ها باعث می گردد مزه ساندویچ ژیگو حرفه ای تر و خاص تر گردد.

سوالات متداول درباره طرز تهیه ساندویچ ژیگو

در زمان تهیه ساندویچ ژیگو خانگی ممکن است سوال های مختلفی برایتان ایجاد گردد که در ادامه بعضی از متداول ترین آن ها درباره طرز تهیه ساندویچ ژیگو خوشمزه را پاسخ داده ایم تا با اطمینان بیشتری آن را در خانه آماده کنید.

1. آیا برای ساندویچ ژیگو می توان گوشت را از قبل آماده کرد؟

بله؛ می توانید گوشت را شب قبل با نمک، فلفل و پاپریکا مزه دار نموده و در یخچال نگهداری کنید تا صبح روز بعد مراحل پخت را انجام دهید. این کار به مزه بهتر گوشت یاری می نماید و طبیعتا زمان آماده سازی هم کاهش می یابد.

2. چطور گوشت ساندویچ ژیگو را نرم و ترد کنیم؟

برای داشتن گوشت لطیف، گوشت را پیش از پخت چند ساعت در ترکیب پیاز رنده شده، روغن زیتون، فلفل سیاه و کمی آب لیمو یا سرکه بخوابانید. این کار بافت گوشت را باز نموده و طعمش را عمیق تر می نماید.

3. آیا می گردد این ساندویچ را سرد سرو کرد؟

بله؛ اگر قصد سرو ساندویچ سرد دارید، پس از پخت گوشت و سبزیجات اجازه دهید آن ها سرد شوند و بعد ساندویچ را با نان تازه آماده کنید. البته باید بدانید که در این حالت پنیر ذوب نمی گردد، اما طعم همه مواد همچنان حفظ می گردد.

4. آیا می توان نان را قبل از گذاشتن مواد کمی چرب یا گریل کرد؟

قطعا چرب کردن نان با کمی کره ذوب شده یا روغن زیتون و گریل کردن آن باعث می گردد سطح نان کمی برشته گردد و از خیس شدن نان به واسطه مواد جلوگیری گردد. این کار باعث می گردد ساندویچ ژیگو موقع سرو حالت حرفه ای تری داشته باشد.

5. چه پنیری برای تهیه ساندویچ ژیگو مناسب تر است؟

پنیر موزارلا یا پنیر ورقه ای گودا گزینه های عالی هستند که سرعت ذوب شدن خوبی دارند و طعمی متعادل به ساندویچ می دهند. اگر هم می خواهید پنیر در ساندویچ طعم قوی تری داشته باشد، می توانید از پنیر ورقه ای چدار بهره ببرید.

6. برای ساندویچ ژیگو گیاهی از چه مواد غذایی به عنوان جایگزین می توان استفاده کرد؟

اگر گوشت نمی خورید، به جای گوشت از قارچ های کبابی یا استیک گیاهی بهره ببرید و به ساندویچ، سبزیجات بیشتر مثل بادمجان کبابی و فلفل کبابی را اضافه کنید. هرچند در این حالت شاید نام ساندویچ ژیگو بی معنی باشد، اما مطمئن باشید که طعم آن عالی است و یک ساندویچ گیاهی بسیار لذیذ خواهید داشت.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 12 آذر 1404 بروزرسانی: 12 آذر 1404 گردآورنده: sh-shahbazi.ir شناسه مطلب: 1726

به "طرز تهیه ساندویچ ژیگو با تمام نکات و ترفندها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ساندویچ ژیگو با تمام نکات و ترفندها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید