علائم سندروم روده تحریک پذیر (IBS)

به گزارش مجله شهبازی، بیماری ibs چیست؟ با التهاب روده خود چه کنیم؟ آیا سندروم روده تحریک پذیر خطرناک است؟ علائم و راه چاره های درمان این بیماری چیست؟ با خبرنگاران همراه باشید.

علائم سندروم روده تحریک پذیر (IBS)

بیماری (IBS) یا همان سندروم روده تحریک پذیر یک ناراحتی مربوط به دستگاه گوارش و روده است که در افراد مختلف با علائم خاصی مثل یبوست یا اسهال شدید خودش را نشان می دهد البته یکی از دلایل مهم ابتلا به این بیماری استرس و افسردگی بیش از حد است که روده و عمل هضم غذا را با مشکل روبرو می نماید. همه چیز درباره بیماری (IBS) و علائم سندروم روده تحریک پذیر در خبرنگاران است؛ با ما همراه باشید.

سندروم روده تحریک پذیر (IBS) چیست؟

بیماری (IBS) مانند مسائل دیگر (بیماری کرون و سلیاک) نوعی التهاب روده و ناراحتی دستگاه گوارش است که البته هیچ نشانه جدی و خاصی ندارد. فردی که دچار این سندروم و بیماری است ممکن است با درد های شکمی، اسهال یا یبوست یا هر دوی آنها روبرو گردد. این بیماری خاموش ممکن است در ذهن فرد بیمار این تصور را ایجاد کند که دچار مسمومیت غذایی شده است که البته اگر این بیماری بدون درمان و ادامه دار باشد، ممکن است فرد را با مسائل جدی تری مثل سرطان روده بزرگ روبرو کند.

علت سندروم روده تحریک پذیر

همانطور که گفتیم، از علل شایع این بیماری استرس های مکرر و شدید یا عفونت های خاص است که روده را درگیر می نماید. البته محققان هنوز دلیل اصلی ابتلای افراد به سندرم روده تحریک پذیر را نمی دانند. با این حال، عواملی که محرک ابتلای فرد به سندرم روده تحریک پذیر است، شامل مصرف بعضی غذا ها و خوراکی ها مثل شیر، شکلات و … است. تغییرات هورمونی زنان (در دوران قاعدگی)، مصرف بعضی از انواع آنتی بیوتیک ها، عفونت در دستگاه گوارش و عوامل ژنتیکی می توانند از دلایل دیگر ابتلا به این سندرم باشند.

علائم سندروم روده تحریک پذیر (IBS)

نشانه ها و علائم سندرم روده تحریک پذیر، بین افراد مختلف متفاوت است، از علائم شایع این بیماری:

  • درد در ناحیه پایین شکم
  • نفخ و باد شکم
  • اسهال یا یبوست (یا هر دو آنها)
  • وجود مخاط در مدفوع
  • احساس احتیاج به دفع سریع مدفوع (به خصوص صبح ها)
  • تسکین درد بعد از اجابت مزاج

پیشگیری از سندرم روده تحریک پذیر

شما نمی توانید به طور جدی و دقیق از ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر، پیشگیری کنید اما مواردی مثل رژیم غذایی مناسب، مصرف مایعات، ورزش کردن، ترک سیگار و کاهش مصرف کافئین می تواند از شدت این بیماری بکاهد، در ادامه به بعضی از راه چاره های درمان این بیماری اشاره خواهیم کرد.

درمان سندروم روده تحریک پذیر (IBS)

آیا بیماری ibs خطرناک است؟ مثل همواره طب سنتی به یاری شما می آید. همانطور که اشاره کردیم، پیروی کردن از یک رژیم غذایی مناسب، مصرف مایعات و فیبر فراوان در کنار درمان های دارویی مثل مصرف قرص ضد اسهال و یبوست یا روان نماینده های گیاهی روده و حتی ورزش کردن همه می توانند از جمله راه چاره های درمانی برای کاهش التهاب روده باشند؛ در ادامه به بعضی از درمان های خانگی اشاره خواهیم کرد.

درمان خانگی و گیاهی سندروم روده تحریک پذیر

  • رژیم غذایی فیبر دار

برای درمان این بیماری بهتر است با یک رژیم غذایی سبک آغاز کنید. خوردن وعده های غذایی کوچک تر و غذا های سبک تر که چربی پایین تری دارند، می تواند بسیار یاری نماینده باشد. در صورتی که IBS شما با نشانه یبوست همراه باشد، مصرف فیبر و سبزیجات ضد نفخ بسیار مفید است.

بنابراین تا می توانید از مصرف کافئین و غذا هایی که موجب نفخ شکم می شوند (مانند لوبیا، کلم بروکلی، کلم بروکسل و کلم) پرهیز کنید. همچنین، توجه داشته باشید که لاکتوز (قند موجود در لبنیات) باعث تحریک روده شما نگردد.

  • لبنیات پروبیوتیک بخورید

این باکتری های خوب در روده شما زندگی می نمایند. انواع بسیاری زیادی پروبیوتیک وجود دارند که بهترین آن ها در ماست شناخته شده است. پس در انتخاب نوع لبنیات دقت کنید؛ مثلا شما می توانید بعد از هر وعده غذایی ماست بخورید یا نصف قاشق چای خوری اسپرزه گیاهی را با یک فنجان ماست حدود یک ساعت قبل از ناهار و شام میل کنید.

  • روغن نعنا

اگر درمان طبیعی را ترجیح می دهید، روغن نعناع را امتحان کنید. بعضی مطالعات دانشمندان نشان می دهند که روغن نعناع می تواند علائم IBS را تسکین دهد.

  • بذر کتان

بذر کتان حاوی مقدار زیادی فیبر برای دفع سموم بدن است. علاوه بر این، دانه کتان منبع خوبی از اسید های چرب امگا 3 است. یکی از مهمترین مزیت های بذر کتان قدرت آن در هضم غذا است.

  • آب زنجبیل

آب زنجبیل تازه را از قلم نیاندازید. برای کاهش التهاب روده، می توانید از مخلوط آب زنجبیل، لیمو و عسل به صورت ناشتا بهره ببرید. همچنین مصرف دمنوش های گیاهی مثل چای بابونه و چای سبز هم می توانند به درمان این بیماری و کاهش التهاب یاری نمایند.

شما کدام یک از درمان های خانگی را بیشتر می پسندید؟ اگر التهاب روده خفیف دارید با این روش های درمانی ساده از شدت یافتن این بیماری جلوگیری کنید؛ خبرنگاران پزشک خانواده شما است.

منبع: پیام دلتا
انتشار: 10 اسفند 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: sh-shahbazi.ir شناسه مطلب: 5

به "علائم سندروم روده تحریک پذیر (IBS)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علائم سندروم روده تحریک پذیر (IBS)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید