ارائه خدمات سودمند به شرکت های دانش بنیان ، کسب وکار های نوپا زیرچتر حمایت بیمه ای قرار گرفتند

به گزارش مجله شهبازی، شرکت های دانش بنیان با امضا یک تفاهم نامه از سوی معاونت علمی و سازمان مرکزی بیمه ایران، از معافیت های بیمه ای با شرایط خاص برخوردار می شوند.

ارائه خدمات سودمند به شرکت های دانش بنیان ، کسب وکار های نوپا زیرچتر حمایت بیمه ای قرار گرفتند

به گزارش خبرنگار فناوری خبرنگاران، محمد دیبایی مدیر امور بیمه ای شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درخصوص تفاهم نامه ای که بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان تامین اجتماعی به امضا رسیده است، در برنامه شبکه خبر اظهار کرد: مقرر شده تا تمامی قرارداد های شرکت های دانش بنیان از پرداخت ضرائب حق بیمه قرارداد ها معاف شوند.

دیبایی در این خصوص ادامه داد: بر اساس ماده 3 قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و ماده 17 آیین نامه اجرایی آن برای حمایت و تسهیلات به شرکت های دانش بنیان معافیت های قابل ارائه در نظر گرفته شده است، اجرای این قانون به عهده معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری گذاشته شده و یکی از این بند ها معافیت بیمه هستند که در کنار معافیت های مالیاتی، گمرکی، سربازی پرسنل شرکت های دانش بنیان و دیگر معافیت ارائه خواهد شد.

وی اضافه نمود: معافیت های بیمه ای هزینه های بسیار سنگینی را برای کسب وکار های شرکت های دانش بنیان به همراه دارد و می تواند این تسهیلات برای شرکت ها مفید باشد؛ به همین دلیل معاونت علمی از سال 1395 به صورت جدی مسئله معافیت بیمه ای را دنبال نموده، اما به دلیل زمان بر بودن اجرا شدن آن و به باور رسیدن سازمان های دیگر که معافیت های بیمه ای برای این شرکت ها ضروری است، سعی کردیم ابتدا از خود معاونت آغاز کنیم و در همین خصوص مشاوره های لازم در حوزه بیمه به شرکت های دانش بنیان داده شد.

مدیر امور بیمه ای شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توضیح داد: از ابتدا مشاوره های رایگانی با خِبر های حوزه بیمه تامین اجتماعی کشور شکل گرفت و به صورت رایگان خدمات به شرکت های دانش بنیان داده شد، در ماه های اول همزمان با ارائه مشاوره ها، تفاهماتی هم با سازمان تامین اجتماعی صورت گرفت و یکسری دستورالعمل ها و بخشنامه های اداری از سازمان تامین اجتماعی گرفته شده و در خاتمه به یک تفاهم نامه جدی منتهی شد.

دیبایی با بیان اینکه ابتدای سال 97 در جلسه ای که با وزیر وقت کار و رئیس سازمان تامین اجتماعی برگزار گردید تفاهمی شکل گرفت، گفت: بعد ها این تفاهم نامه به صورت رسمی به امضا رسید و ذیل این تفاهم نامه بخشنامه 14.12 درآمد های سازمان تامین اجتماعی برای معافیت بیمه ای شرکت های دانش بنیان صادر شد.

وی تاکید نمود: بر اساس این بخشنامه سازمان تامین اجتماعی پذیرفت که قرارداد های دانش بنیانی که به تایید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برسد از پرداخت ضرائب حق بیمه قرارداد ها معاف هستند و حق بیمه آن ها طبق روال یک لیست و بازرسی خواهد بود.

جرائم بیمه ای مشمول قانون بخگرددگی قرار گرفته است

مدیر امور بیمه ای شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اظهار کرد: در کنار این قانون بخگرددگی جرائم شرکت های دانش بنیان را هم داشتیم که طبق قانون حداکثر استفاده از توان فراوری داخل که مصوب سال 91 مجلس شورای اسلامی بود، همه شرکت ها توانستند از بخگرددگی جرائم استفاده کند، اما از آنجا که این فرایند کمی طولانی بود نیازمند یک سری تاییدیه ها از سوی دستگاه های مختلف بود و معاونت علمی کوشش نموده با امضا تفاهم نامه هایی برای شرکت های دانش بنیان این کار سریع تر انجام گردد و این سرعت عمل ضریب استفاده شرکت های دانش بنیان را از این حوزه افزایش داده است.

دیبایی اضافه نمود: مسئله دیگری که وجود دارد بحث حمایت از این شرکت ها در حوزه ریسک های فراوری عملیاتی است که به بیمه های بازرگانی و شرکت های بیمه زیر نظر بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران مرتبط می گردد؛ در این حوزه هم یکسری تفاهمنامه ها با بیمه ایران صورت گرفت و تمام بیمه نامه هایی که با موضوع فعالیت شرکت دانش بنیان و خصوصا فراوری کالا ها و مسئولیت فراوری نماینده کالا های دانش بنیان دارد را تحت پوشش بیمه قرار دهیم.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در حوزه بازرگانی، بیمه های آتش سوزی، بیمه مسئولیت مهندسی و درمان پرسنل شرکت های دانش بنیان حمیات ها انجام می گردد گفت: البته خود بیمه مسئولیت به چند دسته تقسیم شده که شامل بیمه مسئولیت کالا، بیمه مسئولیت حرفه ای و بیمه مسئولیت کارفرما است، تمرکز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بر روی بیمه مسئولیت کالا است که در جهت حمایت از آن کالا و نقش موثر این نوع از فراوریات به عنوان کالای فراوری داخل و جایگزین کالای وارداتی است که بتواند فضای مطلوبی را در کسب و کار کشور ایجاد کند.

فروش محصولات داخلی با بیمه تضمین می گردد

مدیر امور بیمه ای شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توضیح داد: از محسنات استفاده از بیمه این است که شرکت هایی که در گذشته کالا هایی را وارد می کردند حالا با اطمینان بیشتری می توانند از نمونه مشابه داخلی استفاده نمایند، زیرا در صورتی محصول بیمه می گردد که بیمه گذار ناچار نباشد هر روز خسارت پرداخت کند در واقع بیمه به نوعی ضمانت کیفیت یک محصول به حساب می آید.

دیبایی تاکید نمود: در قانون تامین اجتماعی آمده است، در صورتی به شرکت هایی که فعالیت موقت و کوتاه مدت دارند مفاصا حساب داده می گردد که لیست بیمه آن ها کامل شده باشد؛ بر اساس ماده 14.12 سازمان تامین اجتماعی شرکت های دانش بنیان که کالا فراوری می نمایند از خدمات بیمه ای معاف می شوند که این بر روی کالا محاسبه می گردد.

وی درخصوص بیمه های تکمیلی هم اضافه نمود: برای بیمه تکمیلی هم توافق نامه ای امضا شده که خدمات تخفیفی برای کارکنان شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته می گردد و سالی یکبار شرکت های دانش بنیان می توانند از آن استفاده نمایند.

شرایط استفاده از معافیت های بیمه ای برای شرکت های دانش بنیان

مدیر امور بیمه ای شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درخصوص شرایط استفاده از تخفیفات بیمه ای برای شرکت های دانش بنیان گفت: به طور کلی برای استفاده از معافیت های بیمه ای همه شرکت های دانش بنیان می توانند از این تسهیلات استفاده نمایند به شرط آنکه در آیین نامه های ارزیابی شرکت های دانش بنیان و معافیت هایی که بر اساس ارزیابی ها، شامل حالشان باشد استفاده نمایند، اما محدودیتی در قبال استفاده برای هیچ شرکت دانش بنیانی وجود ندارد.

دیبایی تاکید نمود: یک پرتال در سایت معاونت علمی وجود دارد که شرکت ها می توانند درخواست خود را در آنجا ثبت نموده و ارزیاب های معاونت درخواست آن ها را مورد ارزیابی قرار می دهد و اگر با پرونده دانش بنیان آن ها مطابقت داشته باشد می توانند از تسهیلات معافیت های بیمه ای دانش بنیان بهره مند شوند.

وی یادآور شد: معیار ها و شاخص های آنالیز بر اساس معیار های ارزیابی است که کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت های دانش بنیان را مدون نموده و این کارگروه ها متشکل از 7 وزارتخانه و 12 دستگاه اجرایی است و برای هر شاخه از محصولات یکسری آیین نامه های ارزیابی وجود دارد که بر اساس آن کالا ها از نوع نوپا و فراوریی دسته بندی می شوند و سطح یک و دو می گیرند، اما چیزی بیشتر از آیین نامه های ارزیابی برای استفاده از معافیت های مالیاتی خواسته نمی گردد و ارزیاب دقیقا برابر با آیین نامه و آنالیز را انجام می دهد و محدودیت اضافه ایجاد نمی گردد.

ارائه خدمات بیمه به همه شرکت های دانش بنیان

دیبایی درباره ویژگی این تفاهم نامه گفت: اگر قرار باشد مقایسه کنیم با دوره های قبل یک معافیت به سایر معافیت ها شرکت های دانش بنیان اضافه شده است یعنی هر شرکتی که بتواند از فیلتر های ارزیابی عبور کند می تواند از همه معافیت های بیمه ای استفاده کند.

مدیر امور بیمه ای شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرد: در معافیت های مالیاتی تنها یک سری از شرکت ها می توانند از خدمات استفاده نمایند، اما اگر شرکتی از همه فیلتر های ارزیابی عبور کند و کالا های دانش بنیان داشته باشد می تواند برای آن کالا های دانش بنیان از همه معافیت های بیمه ای استفاده کند؛ در واقع ما برای معافیت های بیمه ای فیلتر قرار نداده ایم، اما در معافیت های مالیاتی تنها یک گروه ویژه می توانند از این خدمات استفاده نمایند.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 30 فروردین 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: sh-shahbazi.ir شناسه مطلب: 103

به "ارائه خدمات سودمند به شرکت های دانش بنیان ، کسب وکار های نوپا زیرچتر حمایت بیمه ای قرار گرفتند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ارائه خدمات سودمند به شرکت های دانش بنیان ، کسب وکار های نوپا زیرچتر حمایت بیمه ای قرار گرفتند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید