طرز تهیه پیراشکی با خمیر سیب زمینی
به گزارش مجله شهبازی، خبرنگارانـ امروز فست فود ها یکی از مهم ترین گروه های غذایی در جهان هستند که تنوع بالایی دارند و به عنوان غذایی مدرن با طعم و سبک نو جای خود را در برنامه غذایی مردم جهان باز نموده اند. ویژگی مهم فست فود ها صرف نظر از طعم دلچسبی که دارند، مدت زمان کوتاهی است که صرف آماده کردن آن ها می گردد. پیراشکی یکی از خوراکی های خوشمزه و محبوب به خصوص در میان بچه ها است و برای جشن ها و مهمانی ها غذای بسیار راحت و مناسبی است.
به گزارش خبرنگاران، پیراشکی ها بسیار متنوع هستند، مانند پیراشکی مرغ، گوشت، سبزیجات و... که معمولا با خمیر تهیه می شوند. پیراشکی با خمیر سیب زمینی یکی از انواع پیراشکی هاست که برای تهیه آن به جای آرد و خمیر مایه از سیب زمینی استفاده می گردد. در ادامه این مطلب طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه پیراشکی با خمیر سیب زمینی
سیب زمینی بزرگ: 3 عدد
پیاز: 1 عدد
تخم مرغ: 1 عدد
آرد سفید: 1 لیوان
گوشت چرخ نموده: 300 گرم
قارچ خرد شده: یک لیوان
فلفل دلمه ای خرد شده: نصف لیوان
پنیر پیتزا: یک چهارم لیوان
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
روغن برای سرخ کردن: به مقدار لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به قارچ
قارچ طبع گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان، آمینو اسید و... است؛ بعلاوه در پیش گیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید. هنگام خرید قارچ به این نکته توجه داشته باشید که قارچ تازه حتماً نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راه های تشخیص قارچ سالم این است که قارچ باید تا حدودی سنگین باشد. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، سالم نیست. کلاهک قارچ سالم نباید شکاف داشته باشد؛ بعلاوه بهتر است قارچ هایی را که روی پوست آن ها لکه قهوه ای دارند، خریداری نکنید و اگر هم خریداری کردید، حتماً به صورت پخته آن را مصرف کنید.
نکات مربوط به فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای یکی از سبزیجات پرخاصیت است که مصرف آن برای تمامی افراد به ویژه بچه ها توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز است که رنگ سبز آن طعم قوی تری دارد. فلفل دلمه ای به علت مواد مغذی ازجمله ویتامینی که دارد، منشأ درمان سرماخوردگی است و بعلاوه برای درمان کم خونی، حفاظت از چشم و تقویت قوه بینایی و برطرف یبوست بسیار مفید است. ته فلفل دلمه ای برجستگی هایی وجود دارد.
فلفل دلمه هایی که چهار برجستگی در زیر خود دارند، ماده هستند. فلفل دلمه ای ماده پر تخم است و طعم شیرینی دارد؛ بنابراین برای تهیه انواع سالاد و خام خواری مناسب تر از فلفل نر است. فلفل دلمه ای که سه برجستگی در زیر خود دارد، نر است. تخم کم تری دارد و تندتر است. برای غذا پختن از آن استفاده می گردد و در آشپزی کاربردی تر است. برعکس فلفل دلمه ای ماده بعد از تفت دادن و پختن اصلاً تلخ نمی گردد و خوشمزه باقی می ماند.
نکات مربوط به پیاز
اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را خام خورد و یا در سالاد ها و دیپ ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا های مکزیکی هم برترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به مقدار کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی گیرند
طرز تهیه پیراشکی با خمیر سیب زمینی
1 ـ ابتدا سیب زمینی ها را بشویید و همراه با آب داخل یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا سیب زمینی آبپز گردد. بعد از اینکه سیب زمینی ها پخت، آن را پوست کنید؛ سپس داخل یک کاسه بریزید و با گوشت کوب له کنید. ظرف را کنار بگذارید تا سیب زمینی های پوره شده کاملا خنک شوند.
2 ـ در مرحله بعد پیاز را خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل ماهی تابه بریزید. ماهی تابه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز کمی نرم و سبک گردد؛ سپس گوشت چرخ نموده را به پیاز اضافه کنید. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را روی گوشت بریزید و کمی تفت بدهید.
3 ـ بعد از اینکه گوشت با پیاز تفت خورد، قارچ و فلفل دلمه ای خرد شده را به گوشت اضافه کنید. درب ماهی تابه را ببندید و حرارت را کم کنید تا گوشت با آب قارچ کم کم بپزد. بعد از پانزده دقیقه پنیر پیتزا را روی مایه گوشتی بریزید و هم بزنید؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید.
4 ـ وقتی پوره سیب زمینی خنک شد، تخم مرغ را همراه با آرد، نمک و فلفل به آن اضافه کنید و با دست خوب ورز بدهید. داخل یک سینی یا تخته کار کمی آرد بپاشید.
5 ـ دستتان را کمی چرب کنید و یک گلوله به مقدار نارنگی از خمیر بردارید و آن را کف دستتان به شکل دایره باز کنید. حالا دایره آماده را روی آرد بگذارید و یک قاشق از مواد گوشتی را وسط خمیر بریزید؛ سپس خمیر را بردارید و با دست دو لبه آن را ببندید و خوب فشار بدهید تا باز نگردد. بقیه پیراشکی ها را هم به همین ترتیب آماده کنید و روی سینی آردی بچینید.
6 ـ روغن را داخل ماهی تابه بریزید وآن را روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا کاملا داغ گردد؛ سپس پیراشکی های آماده را یکی یکی سرخ کنید. بعد از اینکه پیراشکی ها سرخ شدند، آن ها را روی دستمال مخصوص جذب روغن بگذارید تا روغنش جذب گردد. حالا پیراشکی های آماده را داخل ظرف سرو بچینید و با سس کچاب میل کنید، نوش جان.
منبع: فرارو