روبا ت ها یاد می گیرند که چگونه با تماشای انسان ها میز شام را بچینند؟
به گزارش مجله شهبازی، دانشمندان پیروز شدند قابلیتی را به روبات های هوشمند اضافه نمایند که تنها با نگاه کردن به اعمال انسان ها توانایی های خود را افزایش دهند.
با ما همراه باشید و با تور چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری خبرنگاران از ساینس کاور، تا به امروز برای آموزش روبات های باید از روش های کد گذاری، آزمون و خطا و یادگیری ماشینی استفاده می شد ولی اکنون محققان توانسته اند قابلیت جدیدی را به روبات ها اضافه نمایند که تنها با مشاهده فعالیت ها و اعمال مختلف انسان ها، توانایی های خود را افزایش دهند.
دانشمندان حاضر در دانشگاه ام آی تی به تازگی پیروز شدند سامانه ای با نام PUnS را به برنامه عملکردی روبات ها اضافه نمایند که این دستگاه ها را قادر می سازد بسیار راحت تر از گذشته فعالیت های پیچیده انسانی را یاد گرفته و انجام دهند. هم چنین روبات های دارای نرم افزار جدید از قابلیت استدلال بیشتری برخوردار هستند.
سازندگان برنامه PUnS برای اینکه عملکرد برنامه جدید خود را در روبات ها نشان دهند آزمایش جالبی را طراحی کردند. در این آزمایش یک روبات پس از تجهیز به سامانه جدید نحوه چیده شدن میز شام را توسط یکی از افراد حاضر در اطراف خود مشاهده کرد و پس از آن توانست خود به تنهایی کارهای مربوط با چیدن میز شام را انجام دهد.
در حین انجام این آزمایش گروهای مختلفی حضور داشته و معیارهای مختلفی نظیر ایمنی فعالیت های روبات، دقت در گذاشتن هر ظرف و وسیله در جای مناسب و سرعت عمل را مورد ارزیابی قرار دادند. در سرانجام بیشتر کارشناسان شاهد عملیات روبات از کیفیت کار او راضی بوده و خواهان برطرف نواقص جزیی سامانه PUnS شدند.
محققان دانشگاه ام ای تی مدعی هستند روبات ها مجهز شده سامانه PUnS از میان تعداد 20 هزار فعالیت انسانی تنها 6 خطا داشته و به طرز شگفت انگیزی قادر به یادگیری سریع کارهای مختلف هستند. هم چنین روبات های هوشمند دانشگاه ام ای تی نحوه و نوع عملکرد دستگاه ها در پیرامون خود را مشاهده کرد و در صورت تمایل کاربران با آن دستگاه ها ارتباط برقرار نموده و خدمات مورد انتظار را از آن ها دریافت می نمایند.
علم روباتیک به لطف فناوری هوش مصنوعی با سرعت زیادی در کشورهای مختلف جهان در حال پیشرفت است و بعید به نظر نمی رسد که در آینده ای نزدیک شاهد گسترش روبات ها در انواع مشاغل و حتی خانه های مسکونی باشیم.
سرانجامی پیغام/4144/
منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا