توجه به نکات بهداشتی نذری های محرمی
به گزارش مجله شهبازی، توجه به موازین بهداشتی در ایام عزاداری ماه محرم، از ملزوماتی است که عزاداران باید به ان توجه ای ویژه ای داشته باشند.
به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرگزاری صداوسیما، با عنایت به اینکه در ماه محرم همزمان با برگزاری جلسات و مراسم مذهبی و عزاداری در مساجد و تکایا، توزیع نذورات و غذا به ویژه هیئت های عزاداری صورت می گیرد، مراقب نکات بهداشتی باشیم:
1- پخت و پز در مکانی دارای شرایط بهداشتی اجرا شده باشد.
2- ورود و خروج به محل طبخ غذا و دخالت افراد متفرقه در امر تهیه و توزیع غذا و چای و ... ممنوع است و افراد مرتبط هم کارت معاینه پزشکی داشته باشند.
3- دست اندر کاران طبخ و توزیع غذا، اصول بهداشت فردی به ویژه کوتاه نگه داشتن ناخن ها، شستشوی مرتب دست ها و استفاده از روپوش کار مناسب را رعایت کنند.
4- مواد اولیه مصرفی از محل های معتبر خریداری شده باشد.
5- آب آشامیدنی بایستی بهداشتی و ترجیحاً از شبکه توزیع عمومی باشد.
6- از گوشت دام و طیور کشتار شده در کشتارگاه های دام تحت نظر اداره دامپزشکی استفاده شود.
7-از ذخیره سازی مواد غذایی خام و پخته در مجاورت هم موکداً خودداری و در ذخیره سازی گوشت هم نکات ایمنی و بهداشتی به ویژه تمیز و قطعه کردن گوشت و منجمد آن فوری گوشت های مازاد در قطعه های کوچک، رعایت شود.
8- برای سرخ کردن مواد غذایی از روغن های مخصوص سرخ کردنی استفاده شود. سرخ کردن با حرارت ملایم اجرا شده و بیش از یکبار از روغن استفاده نشود.
9-استفاده از نمک های غیر تصفیه به دلیل وجود ناخالصی ممنوع بوده و از نمک تصفیه شده ید دار استفاده شود.
10-در صورت توزیع شیر از شیر پاستوریزه استفاده شده و یا نسبت به جوشاندن شیر حداقل به مدت 5 دقیقه اقدام شود.
11-سبزیجات تازه مسلماً آلوده به عوامل بیماری زا هستند و لذا تمیز نمودن شستشو و ضدعفونی آن ها ضرورت دارد.
منبع: جام جم آنلاین