گوشی داغ شده؟ با این ترفندها به سرعت دما را پایین بیاورید

به گزارش مجله شهبازی، گاهی ممکن است گوشی شما کمی گرم گردد، اما هرگز نباید به حدی داغ گردد که غیرقابل استفاده باشد. در صورت داغ شدن بیش از حد، خنک کردن آن برای جلوگیری از آسیب بسیار مهم است. در ادامه به راهکارهای موثری می پردازیم که در زمان داغ شدن گوشی باید به سراغ آن ها بروید.

گوشی داغ شده؟ با این ترفندها به سرعت دما را پایین بیاورید

بیرون آوردن گوشی از قاب

اگر گوشی شما داغ شده است و قاب دارد، اولین کاری که باید انجام دهید، برداشتن قاب است. طبق قانون ژول، تمام وسایل الکترونیکی، از جمله تلفن هوشمند شما، هنگام کار (روشن بودن) گرما فراوری می نمایند. زمانی که قابی روی گوشی شما باشد، می تواند از خروج موثر گرما جلوگیری کند و باعث داغ شدن بیش از حد دستگاه گردد. این امر به ویژه در صورتی صادق است که قاب شما از مواد عایق مانند سیلیکون، لاستیک یا پلاستیک ضخیم ساخته شده باشد.

بدترین قسمت این است که قاب می تواند تجمع گرما را پنهان کند، بنابراین ممکن است تا زمانی که صفحه نمایش کمی گرم نگردد، متوجه داغ شدن گوشی خود نشوید. در آن موقع، گوشی شما احتمالاً در حال داغ شدن بیش از حد است، بنابراین به سرعت قاب را برداشته و اجازه دهید کمی هوا بخورد.

بستن تمام برنامه های باز و برنامه های پس زمینه

هر بار که برنامه ای را روی گوشی هوشمند خود باز می کنید، از CPU و حافظه استفاده می نماید که به نوبه خود باعث ایجاد گرما می گردد. بنابراین، بستن همه برنامه های باز می تواند به کاهش کلی فراوری گرما یاری کند. هنگامی که به سادگی انگشت خود را به سمت بالا می کشید و از یک برنامه خارج می شوید، در واقع آن را نمی بندید، بلکه همچنان در پس زمینه اجرا می گردد.

اگر چندین برنامه را باز و بسته کنید، با تعداد زیادی برنامه به حداقل رسانده شده روبرو می شوید که همگی در ایجاد گرما نقش دارند. بنابراین، اگر گوشی شما آغاز به داغ شدن کرد، به منوی مولتی تسکینگ بروید و ببینید که آیا برنامه های زیادی در حال انجام هستند یا خیر. در صورت مثبت بودن، آن ها را ببندید تا به خنک شدن گوشی شما یاری کند. البته باید یادآوری کنیم که نسخه های تازه اندروید و iOS در زمینه مدیریت های اپ های پس زمینه به طور قابل توجهی بهتر از گذشته شده اند اما زمانی که گوشی شما بسیار داغ شده، بستن همین برنامه ها می تواند به روند خنک کردن گوشی یاری کند.

گوشی داغ شده را ریستارت کنید

اگر پس از بستن تمام برنامه ها، گوشی شما همچنان داغ است، خاموش کردن یا راه اندازی مجدد آن را در نظر بگیرید. مشابه برنامه های پس زمینه، فرآیندهای پس زمینه نیز وجود دارند که به مصرف منابع و فراوری گرما یاری می نمایند. به عنوان مثال، اینستاگرام یک فرآیند پس زمینه را اجرا می نماید تا حتی اگر برنامه اینستاگرام باز نباشد یا در منوی چندوظیفه ای نباشد، اعلان ها را دریافت کنید. و از آنجایی که هیچ راه مستقیمی برای دسترسی به این فرآیندها وجود ندارد، نمی توانید آنها را به سرعت متوقف کنید. بنابراین، برترین کاری که می توانید انجام دهید، راه اندازی مجدد تلفن است که سیستم عامل را دوباره راه اندازی می نماید و هرگونه فرآیند نامنظم که می تواند باعث گرمای بیش از حد گردد را انتها می دهد.

خاموش کردن اینترنت موبایل و کاهش روشنایی نمایشگر

زمانی که دیتای موبایل گوشی شما روشن است، برای مدیریت ارسال و دریافت داده، به طور مداوم با دکل های مخابراتی اطراف ارتباط برقرار می نماید. این فرآیند به توان پردازشی قابل توجهی احتیاج دارد که باعث ایجاد گرما می گردد. بعلاوه، صفحه نمایش گوشی یکی از اجزایی است که انرژی زیادی مصرف می نماید. افزایش روشنایی صفحه به معنای احتیاج به توان بیشتر و در نتیجه گرمای بیشتر است.

بنابراین، کم کردن روشنایی صفحه و غیرفعال کردن دیتای موبایل می تواند به کاهش کلی فراوری گرما و خنک شدن احتمالی یک گوشی هوشمند داغ یاری کند. اگر به دسترسی اینترنت احتیاج دارید، به جای دیتای موبایل، Wi-Fi را روشن کنید. Wi-Fi انرژی کمتری مصرف می نماید و باعث گرمای زیاد نمی گردد.

از گوشی هنگام شارژ شدن استفاده نکنید

شارژ کردن گوشی، یک فرایند الکتروشیمیایی است که گرما فراوری می نماید. همانطور که قبلا اشاره شد، استفاده از گوشی نیز گرما ایجاد می نماید. بنابراین، اگر همزمان گوشی خود را شارژ نموده و از آن استفاده می کنید، این کار باعث افزایش سریع دما و داغ شدن بیش از حد گوشی می گردد.

برای جلوگیری از این مشکل، در صورت احتیاج به استفاده از گوشی، آن را از شارژر خارج نموده و سپس بهره ببرید. یا به طور ایده آل، صبر کنید تا شارژ کامل گردد و بعد از آن از گوشی استفاده نمایید. اگر متوجه شدید که گوشی شما به طور خاص هنگام شارژ شدن داغ می گردد، حتما از شارژر اصلی یا تایید شده به وسیله سازنده بهره ببرید. شارژرهای غیررسمی ممکن است جریان نامناسبی را تامین نمایند که باعث فشار به باتری، داغ شدن بیش از حد و در نهایت آسیب به آن گردد.

قرار دادن گوشی داغ در محیط خنک

اگر گوشی هوشمند شما در نزدیکی یک منبع گرما واقع شده است، برای جلوگیری از داغ شدن بیش از حد، آن را به محیطی خنک تر یا دور از منبع گرما منتقل کنید. درک این موضوع ساده است، اما ما اغلب به طور ناخودآگاه گوشی های خود را در نزدیکی اجسام داغ یا زیر نور مستقیم خورشید قرار می دهیم که باعث داغ شدن آن ها می گردد.

بنابراین، نسبت به جایی که گوشی خود را نگه می دارید، محتاط باشید. اگر احساس می کنید در حال داغ شدن است، آن را به محیطی خنک تر منتقل کنید. نزدیک نگه داشتن آن به فن برای جریان هوا یا رفتن به اتاقی با تهویه مطبوع می تواند به کاهش دما یاری کند.

حتی اگر گوشی ضدآب است، آن را در آب قرار ندهید

اگر گوشی شما دارای رتبه بندی IP-68 است، این به معنای آن است که به طور تئوری می توانید آن را به مدت 30 دقیقه تا عمق 6 متری زیر آب ببرید و همچنان کار کند. به همین دلیل بعضی کاربران زمانی که با گوشی بسیار داغ شده روبرو می شوند، به منظور خنک کردن گوشی، آن را زیر شیر آب جاری می گذارند تا بدنه به سرعت خنک گردد.

با وجود اینکه ممکن است چنین کاری آسیب خاصی به گوشی ضدآب شما وارد نکند، ولی اصلا یک راه حل منطقی برای خنک کردن گوشی نیست. گوشی هایی با رتبه بندی IP-68 در برابر آسیب آب مصون نیستند. چسب ها و درزگیرهایی که در این فرآیند استفاده می شوند، با گذشت زمان فرسوده خواهند شد. این فرآیند در صورت افتادن، ضربه خوردن و سایر آسیب های تصادفی گوشی، بیشتر هم تسریع می گردد. به طور کلی، استفاده از آب برای خنک کردن گوشی ایده خوبی نیست.

با این توضیحات، شما اکنون باید بدانید که در صورت داغ شدن گوشی چه کاری انجام دهید (و چه کاری انجام ندهید). با این حال، در وهله اول نباید گوشی شما بیش از حد داغ گردد. بنابراین، اگر متوجه می شوید که گوشی شما اغلب به طور ناخوشایندی داغ می گردد، باید دلایل این موضوع را آنالیز کنید تا بتوانید علت اصلی مشکل را پیدا کنید.

منبع: HowToGeek

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 14 خرداد 1403 بروزرسانی: 14 خرداد 1403 گردآورنده: sh-shahbazi.ir شناسه مطلب: 1585

به "گوشی داغ شده؟ با این ترفندها به سرعت دما را پایین بیاورید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گوشی داغ شده؟ با این ترفندها به سرعت دما را پایین بیاورید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید