مصرف فست فود به همراه رژیم غذایی مدیترانه ای ضرر کمتری دارد
به گزارش مجله شهبازی، طبق یافته تازه پژوهشگران، مطالعه ای که بر روی 15 هزار نفر اجرا شده، نشان می دهد برخلاف تصورات قبلی، مصرف میانه غذاهای پر چربی، آنقدرها هم مضر نیست. در ادامه با خبرنگاران همراه باشید.
رژیم غذایی مدیترانه ای یک رژیم غذایی تازه است که از نوع تغذیه سنتی مردم یونان، اسپانیا، ایتالیا و مراکش الهام گرفته شده است. اساس این رژیم بر مصرف نسبتاً بالای روغن زیتون، حبوبات، غلات کامل، میوه و سبزیجات و مصرف میانه ماهی و محصولات لبنی، بخصوص ماست و پنیر و نیز مصرف بسیار کم گوشت و محصولات گوشتی پایدار است.
طبق تحقیقات تازه، اگر فست فود به همراه رژیم غذایی مدیترانه ای که متشکل از اندازه زیاد میوه، سبزیجات، ماهی و غذاهای خام، مصرف گردد، مضرات کمتری خواهد داشت.
مطالعه مذکور بر روی بیش از 15 هزار نفر در 39 کشور جهان انجام شد که طی آن، رژیم غذایی مدیترانه ای رابطه مستقیمی با کاهش خطر بروز حملات قلبی دارد؛ این در حالی ست که رژیم غذایی غربی با اندازه زیاد شیرینی جات، نوشیدنی های شیرین و غذاهای سرخ کردنی افزایش هیچ گونه خطری را نشان نمی دهد.
محققان دانشگاه اوکلند در نیوزلند از کسانی که مبتلا به بیماری شریان قلبی بودند، درخواست کردند تا پرسش نامه ای را درمورد زندگی روزمره خود بعد از آغاز مصرف داروهای قلبی پُر نمایند.
این پرسش نامه شامل سوالاتی مانند تعداد دفعات مصرف غذاهایی خاص مثل گوشت، ماهی، لبنیات، غلات، میوه، شیرینی جات، دسر، غذاهای سرخ کردنی و نوشیدنی های شیرین به وسیله بیماران می شد.
سپس محققان یک برنامه غذایی رژیم مدیترانه ای و یک برنامه غذایی غربیِ 24 ساعته به آنها دادند.
طبق پژوهشی که در مجله قلبیِ اروپایی منتشر شد، وقتی محققان، پس از سه و نیم سال بیماران را دیدار کردند، دریافتند که 10.1 درصد از آنان دچار حمله یا سکته قلبی شده اند؛ از سوی دیگر، افرادی که امتیاز رژیم غذایی مدیترانه ای آنها 15 یا پایین تر بوده، مسائل قلبی-عروقیِ کمتری را تجربه نموده اند.
اما پرفسور رالف استورات که رهبری این پژوهش را بر عهده داشت، اذعان داشت، هیچ گونه رابطه مستقیمی بین رژیم غذایی غربیِ امتیازبالا و احتمال افزایش مسائل قلبی وجود ندارد.
وی اضافه کرد:
بعد از هماهنگی برای عوامل دیگری که ممکن بود بر نتایج نهایی تاثیر گذارند، دریافتیم هر واحد افزایش در امتیاز رژیم غذایی مدیترانه ای، موجب کاهش 7 درصدی در خطر بروز حملات قلبی یا مرگِ ناشی از مسائل قلبی-عروقی و دلایل دیگر در بیماران قلبی می گردد. در مقابل، مصرف بالای غذاهایی که فکر می کردیم زیاد سالم نیستند و نیز رژیم های غذایی غربی، با افزایش در بروز چنین رخدادهایی (یعنی حملات قلبی) رابطه ای نداشتند که دور از انتظار بود.
اما این بدان معنی نیست که افراد می توانند فست فود را با خیالی آسوده بخورند، چه بسا، بایستی تمرکز خود بر تشویق افراد به خوردن غذای خوب کنیم تا اینکه آنان را از خوردن غذاهای بد باز داریم.
او می گوید: این مطالعه بیانگر آن است که در مصرف متعادل غذاهایی همانند کربوهیدرات خالص، غذاهای سرخ کردنی، شیرینی جات و دسرها ضرری دیده نمی گردد؛ اما، چون این برآوردها داده های نسبتاً خام می باشند، بعضی از مضرات قابل چشم پوشی نیستند.
بعلاوه این مطالعه تمام کالری جذب شده که عامل اصلی معضلات مربوط به چاقی است را ارزیابی نمی کند و ما قادر به سنجش چربی مضر و مفید نیستیم؛ بنابراین نمی توانیم درمورد اهمیت آنها در سلامتی نظر دهیم.
منبع: کجارو / independent.co.uk