اینفوگرافیک ، 10 خوراکی ثبت ملی شده مرکز را بشناسیم ، 800 سال قبل نان لواش در تهران چگونه پخته می شد؟
به گزارش مجله شهبازی، از آیین ها، هنرها، ترانه ها، آواها و نواها، موسیقی ها، رویدادها، مهارت ها و توانمندی ها به عنوان میراث فرهنگی ناملموس نام برده می گردد. خوراک ها و در زیر مجموعه اش مهارت پخت غذاهم جزو این میراث است. در کل کشور 650 میراث خوراک ثبت شده که 10 موردش به مرکز اختصاص دارد.
خبرنگاران - مریم باقرپور: براساس آمار میراث فرهنگی و میراث ناملموس سازمان گردشگری استان تهران، 650 میراث به عنوان میراث خوراک به ثبت رسیده که این میراث شامل نان ها، شیرین ها، حلواها، غذاها و در واقع هر نوع خوراکی می گردد. این میراث در میان مردم یا یک قوم در یک منطقه خاص جغرافیایی مرسوم بوده و با گذشت زمان، می تواند نسل به نسل به عنوان گنجینه ای ارزشمند به دوران معاصر یک ملت به ارث برسد. در تهران هم 10 اثر در قالب خوراک به ثبت رسیده که شامل 2 مدل نان، یک نوع کوکو و یک نوع شیرینی (شیره) و 6 غذا است. بر اساس زمان ثبت آنها نگاهی به خوراک های مرکز انداخته ایم.
خواندنی های بیشتر را اینجا دنبال کنید
-
پژوهشگر غذاهای تهران: خوراک ها عامل کاریابی و ارتباط مردم بود | طهرونی ها چه می خوردند؟ | غذاهای اصیل مرکز را بشناسید
-
گفت وگو با کارشناس غذا و داور مسابقه های آشپزی: چطور یک خوراکی در پی تصاحب جایگاه اشکنه و آش تهرانی هابود؟ | وقتی آشپزی های کوچه بازاری رونق گرفت
-
آداب مهربانی ساکنان تهران قدیم | از دهان چشان تا تکه همسایگی و لقمه مفتکی | هوس غذا به دل هیچ کس نماند
-
ماجرای خواندنی دو آشی که قدیمی های تهران می پختند | روایت یک تاریخ پژوه و تهران شناس را دراین باره بخوانید
-
مربی و کارشناس آشپزی ایرانی: فینگرفود و پیتزای ایرانی هم داریم| تهران مهد غذاهای فراموش شده است
- روایت یکی از نوادگان مظفرالدین شاه درباره غذای تهرانی های قدیم و آداب مهمان داری؛ از دلمه لذیذ تا غذاهای فصلی فراموش شده